Ondernemen met de beste ondersteuning

Lifestyle

Volkswagen in 2020 meest gereden automerk onder zakelijke leaserijders

8 januari 2021 - Na jaren schommelen tussen plek twee en drie, is Volkswagen in 2020 het meest gereden automerk onder zakelijke leaserijders. Peugeot en Renault maken de top drie compleet. Het populairste model van dit jaar is de Tesla Model 3. Volledig in lijn der verwachting, want ondanks de coronacrisis ontstond er eind dit jaar een run op elektrische voertuigen. Dat blijkt uit een analyse van eigen data door Athlon Nederland.

Lees verder  |  Reageer

Minder autoverbruik: zo komt uw auto de winter door zonder onverwachte kosten

5 januari 2021 - De eerste nachtvorst is achter de rug en veel Nederlanders hebben de ruiten van hun auto waarschijnlijk al moeten krabben, kortom: de winter is in aantocht. De kans op autopech lijkt dit jaar kleiner, veel auto’s staan immers door het thuiswerken deze winter vaker of langer stil en tijdens de kerstvakantie is het rustiger op de wegen. Toch is dit niet helemaal waar, want het stil laten staan van een auto tijdens de wintermaanden heeft ook een keerzijde.

Lees verder  |  Reageer

Nederlander kiest deze kerst voor gemak

22 december 2020 - Steeds meer Nederlanders gaan voor een kerst zonder stress. De laatste jaren neemt de vraag naar een ‘gemakkelijk’ kerstdiner toe. Dit blijkt uit onderzoek van HelloFresh. We zoeken eenvoudige kerstrecepten, kiezen voor een maaltijdbox of het laten bezorgen van een compleet kerstmenu aan de deur.

Lees verder  |  Reageer

Kwart Nederlanders bereid om met kerst coronaregels te overtreden

15 december 2020 - Maar liefst 28 procent van de Nederlanders is bereid om tijdens kerst meer gasten uit te nodigen dan momenteel is toegestaan. Dit blijkt uit onderzoek van Gourmetten.nl onder 1.133 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard. Daar staat tegenover dat een vijfde van de ondervraagden de kerstdagen liever alleen doorbrengt dan met vrienden en/of familie.  Met maar liefst 45 procent zijn jongeren het meest bereid om de coronamaatregelen aan hun laars te lappen. Dit valt te verklaren doordat deze groep het minst graag (dertien procent) de kerstdagen alleen doorbrengt.

Lees verder  |  Reageer

Slim een auto importeren

14 december 2020 - Een auto importeren kan een goed alternatief zijn als u uw droomauto niet in Nederland kunt vinden of hier gewoon te duur is. Buiten Nederland is het aanbod zoveel groter en door andere belastingregels zijn de prijzen ook vaak een stuk aantrekkelijker. Maar het is wel belangrijk de voor- en de nadelen vooraf goed met elkaar te vergelijken. U wilt tenslotte uiteindelijk niet meer betalen dan wat u in Nederland voor dezelfde auto betaald zou hebben. Daarvoor is het auto importeren niet bedoeld.

Lees verder  |  1 reactie

Aantal nieuwe personenauto’s daalde in november ruim veertien procent

9 december 2020 - Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt dat er in november 33.499 nieuwe personenauto’s werden geregistreerd. Dat is 14,3 procent minder dan in dezelfde maand in 2019 en bijna vijf procent meer dan afgelopen oktober. Tot en met november werden in Nederland 313.501 nieuwe personenauto’s geregistreerd; ruim 90.000 -oftewel 22,3 procent- minder dan in de eerste elf maanden van vorig jaar. De brancheverenigingen gaan voor 2020 uit van een eindtotaal van 350.000 registraties, terwijl dat er in het vorige kalenderjaar 446.000 waren.

Lees verder  |  1 reactie

Parkeertransacties afgelopen week opnieuw gedaald

30 oktober 2020 - De gedeeltelijke lockdown heeft afgelopen week gezorgd voor een lichte daling van het aantal parkeertransacties in Nederland, zo blijkt uit de parkeerbarometer van Parkmobile. De dalende trend lijkt te stabiliseren ten opzichte van week 39, toen de eerste verscherpte maatregelen zijn ingegaan. Afgelopen week was er namelijk sprake van een minder grote daling (-0,6 procent) in het aantal parkeertransacties ten opzichte van week 42.

Lees verder  |  Reageer

Intentie om auto te kopen wederom gestegen

29 oktober 2020 - Steeds meer Nederlanders hebben de intentie om een auto te kopen (64 procent) in vergelijking met mei (56 procent) en juni (60 procent) dit jaar. Dat blijkt uit een vervolgonderzoek van AutoScout24. Ook geven Nederlanders aan minder ongerust te zijn als het aankomt op het kopen (zestien procent) of verkopen (zeventien procent) van een voertuig en vinden zij autobezit ten tijde van de coronacrisis nog steeds erg belangrijk (60 procent).

Lees verder  |  Reageer

Verkoop van 400.000 nieuwe personenauto's verwacht in 2021

16 oktober 2020 - Brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging gaan in hun prognose voor 2021 uit van een verkoopniveau van 400.000 nieuwe personenauto’s en 64.000 lichte bedrijfswagens. De realisatie van deze verkoopcijfers is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Voor dit jaar rekenen beide verenigingen vooralsnog op 350.000 nieuwe auto’s, waar voor de corona-uitbraak nog werd uitgegaan van 425.000 verkopen in 2020. In de eerste negen maanden van dit jaar werden ruim 248.000 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is een kwart minder dan in dezelfde periode in 2019.

Lees verder  |  Reageer

Gemiddelde occasionprijs stijgt voor het eerst sinds februari

15 oktober 2020 - Afgelopen maanden liet de occasionmarkt recordcijfers zien. Sinds de komst van COVID-19 daalde de gemiddelde occasionprijs met honderden euro’s. Echter stopte deze trend in september; afgelopen maand vond voor het eerst sinds februari een prijsstijging plaats. Dit blijkt uit cijfers van AutoScout24. Een stijging werd ook geconstateerd in de occasionverkoopcijfers van VWE Automotive; in september werden er 113.845 occasions door autobedrijven verkocht, bijna elf procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar.

Lees verder  |  Reageer

Meerderheid nieuwe personenauto’s heeft een automatische versnellingsbak

14 oktober 2020 - Uit de nieuwste versie van het naslagwerk Mobiliteit in Cijfers Auto’s van BOVAG en RAI Vereniging blijkt dat in 2019 bijna 51 procent van de nieuwe personenauto’s was voorzien van een automatische versnellingsbak. In de eerste drie kwartalen van 2020 is dat aandeel al opgelopen naar ruim 53 procent, terwijl tien jaar geleden nog vier op de vijf nieuwe auto’s handgeschakeld waren.

Lees verder  |  Reageer

Tesla nog altijd populairste elektrische automerk in Nederland

24 september 2020 - Snel en geruisloos winnen ze terrein; de elektrische auto’s. Ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld, het aantal laadpalen groeit gestaag en steeds meer Nederlanders stappen over naar een elektrisch exemplaar. Op het moment dat de CEO’s van Tesla en Volkswagen samen elkaars elektrische auto’s gaan testen, is het ook voor AutoScout24 tijd om te kijken hoe verschillende merken van elektrische voertuigen scoren op het platform.

Lees verder  |  Reageer

Lockdown leidt tot flinke stijging ernstige klusletsels

14 september 2020 - Niet alleen de omzet van bouwmarkten schoot omhoog tijdens de lockdown; ook het aantal patiënten dat zich met een klusletsel op de eerste hulp meldde, vertoont een flinke piek. Tijdens de lockdown meldden zich landelijk 152 patiënten op de spoedeisende hulp met ernstige tot zeer ernstige klusletsels. Dit blijkt uit een onderzoek geïnitieerd door Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie (NVvH) en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC).

Lees verder  |  Reageer

Een op de negen huishoudens heeft caravan of camper

10 september 2020 - Uit een analyse van RDC-cijfers door BOVAG blijkt dat 11,4 procent - oftewel een op de negen  - van de meerpersoonshuishoudens in Nederland een caravan of camper in bezit heeft. Vooral in Noord- en Oost-Nederland staan relatief veel kampeermiddelen geregistreerd, terwijl Randstedelingen fors minder caravans en kampeerauto’s bezitten dan het landelijk gemiddelde.

Lees verder  |  1 reactie
Vorige  |  
1  2  3  4  5  ...  144