Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Shoppers besteden dit jaar 8,2 miljard euro online

26 februari 2016 - Nederlandse online retailers kunnen in 2016 een omzetgroei van 16,5 procent verwachten. Dit blijkt uit onderzoek van ActiePagina.nl. Uit de internationale studie, uitgevoerd door het Centre for Retail Research, blijkt dat de totale verwachte online omzet 8,2 miljard euro bedraagt ten opzichte van zeven miljard euro in 2015.

De online aankopen in Nederland zijn dit jaar goed voor 8,5 procent van alle consumentenaankopen. De verwachting is dat deze omzet in 2017 zal stijgen naar 9,5 miljard euro, bijna een tiende van de totale retail omzet.  

Ondanks groei nog veel terrein te winnen voor m-commerce
In 2015 zijn de Nederlandse m-commerce bestedingen bijna verdubbeld (92,5 procent) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook dit jaar zal de verkoop via smartphones en tablets in Nederland blijven groeien. Uit het rapport blijkt dat een kwart (24,8 procent) van alle online aankopen in 2016 via mobiele apparaten zal plaatsvinden. Dit staat gelijk aan 2,03 miljard euro, een stijging van 57,4 procent ten opzichte van de 1,29 miljard euro in 2015. Naar verwachting groeien de uitgaven via smartphones met 53,8 procent in 2016, terwijl de uitgaven via tablets groeien met 60,9 procent.
 
Aankopen via mobiel 
In 2015 heeft meer dan een derde (38 procent) van de Nederlandse online shoppers minstens één aankoop via tablet of smartphone gedaan. Als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk of Duitsland - respectievelijk 50 procent en 51 procent van de online shoppers heeft daar afgelopen jaar een aankoop via een mobiel apparaat gedaan - blijken er toch nog veel kansen voor de Nederlandse e-tailers te liggen.
Iwan Mouton, Partner Manager bij ActiePagina.nl: "Sinds een paar jaar neemt het aantal aankopen via mobiele apparaten exponentieel toe. Dit jaar wordt er al meer dan zes keer zoveel via mobile uitgeven dan in 2013. En dit zal alleen maar blijven groeien in de toekomst. De smartphone, die al veel werd ingezet bij het shoppen voor onderzoek, wordt steeds meer gebruikt om ook daadwerkelijk iets te kopen. Dit komt deels door de retailers die er er alles aan doen om de mobile experience voor hun klanten zo goed mogelijk te maken, zoals het aanbieden van aantrekkelijke apps, simpele en veilige betaalmethodes en mobile friendly sites. M-commerce is niet meer weg te denken in Nederland, maar ondanks dat we al een heel eind zijn, is er nog steeds een enorm potentieel voor de online retail, helemaal op het gebied van mobile."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.