Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: Heineken boekt hoger resultaat in eerste helft 2011

23 augustus 2011 - Heineken gaat woensdag voorbeurs betere resultaten over de eerste helft rapporteren. Uit de consensusverwachting die de bierbrouwer zelf heeft gepubliceerd blijkt dat de resultaten verbeterd zijn, maar niet zo sterk als de gemiddelde verwachting van 4 analisten gepolst door ABM Financial News. De hogere omzet is vooral te danken aan de bijdrage van de activiteiten in Amerika, Afrika en Midden-Oosten, zo stellen analisten. De analisten rekenen op een voorzichtige outlook van Heineken nadat de bierbrouwer zelf al aangaf dat consumenten terughoudend zijn in hun bestedingen. Met name in de volwassen markten houdt de consument de hand op de knip. Analisten kijken daarom vooral uit naar de groei die de bierbrouwer boekte in de opkomende markten.

Verwachte resultaten
Uit de analistenconsensus van ABM Financial News blijkt dat Heineken een omzet van 8.434 miljoen euro heeft behaald in de eerste zes maanden van dit jaar, tegenover 7.520 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De bedrijfsconsensus wijst op een omzetstijging tot 8.386 miljoen euro. De EBIT(beia) groeit tot 1.314 miljoen van 1.129 miljoen euro. Hier wijst de bedrijfsconsensus op 1.341 miljoen euro. Onder de streep voorzien de vier analisten een nettowinst van 747 miljoen euro, tegen 716 miljoen euro in de bedrijfsconsensus. In de eerst helft van 2010 bedroeg de nettowinst 621 miljoen euro.

Vooruitzichten
Voor geheel 2011 rekenen analisten op een groei van de EBIT (beia) van circa 6,5 procent. Heineken gaf eerder aan voor dit jaar uit te gaan van 2,90 euro winst per aandeel bij een omzet van 17.268 miljard euro. De EBIT (beia) komt volgens de bierbrouwer voor 2011 uit op 2.919 miljoen euro, waar de nettowinst 1.684 miljoen euro bedraagt.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.