Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Recordjaar voor Aalberts Industries in 2011

23 februari 2012 - Aalberts Industries heeft een recordjaar achter de rug. In 2011 namen zowel omzet als nettoresultaat toe. Naast profijt uit overnames boekte Aalberts ook een flinke autonome groei, waaraan vooral Industrial Services bijdroeg.

Toelichting
"Nadat Aalberts Industries zich in 2010 goed herstelde, kon in 2011 de ingeslagen weg met kracht worden doorgezet. De onderneming staat er financieel en strategisch goed voor. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Aalberts Industries met succes haar koers verder kan vervolgen en aan de verwachtingen zal kunnen voldoen." Zo luidt de reactie van CEO Jan Aalberts op de prestaties over 2011.

Resultaten
Aalberts Industries boekte over 2011 een omzet van 1.937 miljoen euro, hetgeen vrijwel in lijn is met de schattingen van analisten. De omzetgroei van meer dan 15 procent was voor 8,6 procent organisch gedragen. Flow Control droeg 1.358 miljoen euro bij aan de omzet en Industrial Services was goed voor 579 miljoen euro aan omzet. Beide divisies presteerden daarmee in lijn. In 2011 steeg de EBITA met 16 procent van 179,9 tot 208,9 miljoen euro. Hiermee bleef de EBITA licht achter op de verwachting van 219 miljoen euro. Uiteindelijk resulteerde dit in een nettowinst voor amortisatie van 145,8 miljoen euro. Dit is bijna een kwart meer dan de 117,3 miljoen euro over 2010. In 2011 nam Aalberts een drietal ondernemingen over. De nettoschuld dikte 2 procent aan tot 605,6 miljoen euro.

Per divisie
Industrial Services toonde een sterke omzet- en winstgroei; de autonome omzetgroei bedroeg 15 procent. Hogere volumes in combi­natie met een actieve marktbenadering en effi­ciënte productie leidden tot een aanmer­kelijke verbetering van de operationele marge. De in 2011 gerealiseerde over­names sluiten naadloos aan bij de ondernemings­strategie en droegen meteen bij aan de winst per aandeel. Bij Flow Control namen omzet en winst toe. Ondanks de stijging van de grondstofprijzen en veelal uitdagende markten - met name in de tweede helft van het jaar - bleef de operationele marge op niveau en wist Flow Control een autonome omzetgroei te realiseren van ruim 6 procent, met name door toegenomen verkoop van groepsproducten.

Dividend
Op een winst per aandeel van 1,36 euro stelt Aalberts een dividend aan zijn aandeelhouders voor van 0,34 euro per aandeel. Dit is een stijging van ruim een vijfde ten opzichte van het dividend van 0,28 euro.

Outlook
Aalberts verwacht dat de winst per aandeel in 2012 verder zal toenemen. De onderneming baseert zich daarbij op geluiden uit de markt, de solide orderportefeuille en ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.