Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Unit4 boekt hogere omzet en winst in 2011

21 februari 2012 - Unit4 heeft in 2011 bedrijfsbreed een hogere omzet weten te realiseren. Vooral bij Saas & Subscriptions boekte Unit4 met 45 procent groei flinke vooruitgang. De IT onderneming merkte in de tweede jaarhelft wel een terugval in investeringen veroorzaakt door de economische teruggang. December bleek evenwel een recordmaand, wat volgens Unit4 positief is omdat de vertraging daarmee korter was dan in 2009. Unit4 boekte een omzetstijging van 8 procent tot 454,7 miljoen euro. De EBITDA steeg, inclusief Financialforce.com, met 2,1 procent tot 87,9 miljoen euro. Dit resulteerde in een nettowinst voor goodwill van 48,0 miljoen euro, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2010. Per aandeel steeg de winst met bijna 8 procent tot 1,64 euro. Aandeelhouders zien een dividend van 0,40 euro tegemoet, een fikse stijging ten opzichte van het dividend van een kwartje over 2010.

Outlook
Ook 2012 belooft weer een uitdagend jaar te worden, meldt Unit4. Door terugkerende omzet en een flexibele kostenstructuur denkt Unit4 hier evenwel goed op voorbereid te zijn. Unit4 rekent op een enkelcijferige groei in zowel omzet als EBITDA voor komend jaar.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.