Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Grootaandeelhouder Brunel voor de rechter in Thailand - media

20 november 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Oprichter en grootaandeelhouder Jan Brand van het beursgenoteerde detacheringsbedrijf Brunel moet op 7 november als verdachte voorkomen in een strafzaak voor de rechtbank van de Thaise districtshoofdstad Hua Hin. Dit meldde Het Financieele Dagblad maandag. Brand moet zich voor de Thaise rechter verantwoorden tegen de aanklacht dat hij leiding gaf aan een inbraak. Ook zou hij een eerder gerechtelijk vonnis hebben geschonden over het opheffen van een beslag op onroerend goed. Het proces is onderdeel van een uit de hand gelopen conflict tussen Brand en landgenoot Ton Beekman. De affaire sleept al jaren en krijgt steeds grotere proporties, meldde het FD. Het draait om een villa in het Thaise bungalowpark en golfresort Banyan, waarbij beiden betrokken zijn. Voormalig Breevast-ceo en ex-Volker Wessels-bestuurder Beekman was vanaf maart 2009 vijftien maanden directeur van Banyan. Beekman bezit daar zelf ook een villa. Brand is de grootste geldschieter van het project waarin volgens Beekman 100 miljoen euro is geïnvesteerd, aldus het FD. Brand was van 2010 tot 5 maart 2017 directeur van Banyan-eigenaar Blue Lotus en bezit 13,24 procent van de aandelen. Brand heeft op de Banyan een villa naast Beekman en bouwt er een tweede, zo meldde de krant. Ook Jan Onderdijk is volgens het FD gedagvaard om op 27 november als verdachte voor de Thaise rechter te verschijnen in de strafzaak. Ze zijn volgens de Thaise wet verplicht hieraan gehoor te geven. Onderdijk zat met Brand in de directie van Banyan en is daar volgens de krant mede-aandeelhouder. Via een zogeheten nominee-constructie controleren Brand en Onderdijk volgens Beekman indirect nog eens 51 procent van Banyan. Via zo'n constructie bezit iemand anders in naam de aandelen die Brand en Onderdijk controleren, aldus het FD. De dagvaarding van Brand en Onderdijk is het gevolg van een aanklacht door Beekman in 2016. Hij beschuldigt hen opdracht te hebben gegeven tot een inbraak en inbeslagname van zijn Thaise vakantievilla. De openbare aanklager in Thailand vervolgt hiervoor al vijf inbrekers. Beekman beticht Brand en Onderdijk ook van het schenden van een gerechtelijk dwangbevel. Het duo weigerde de door hen in beslag genomen villa terug te geven, zo meldde de krant. Eén van de inbrekers, Banyan-stafmedewerker Bruce Hancock, bekende schuld, aldus FD. Onder ede verklaarde hij op bevel van Brand en Onderdijk te handelen. Daarop besloot de Thaise rechtbank op 13 september de strafklacht tegen Brand en Onderdijk in behandeling te nemen "omdat er voldoende aanwijzingen zijn dat misdrijven zijn gepleegd". Brand controleert 630,1 procent van de Brunel-aandelen, zo staat in het register van de AFM. Brand zegt bekend te zijn met zijn Thaise dagvaarding. "Ja, dat weet ik. Maar daarover kan ik nu niet met u spreken. Later ook niet. U kunt beter met Onderdijk of mensen in Thailand praten", zo citeerde het FD.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  1 reactie

Reacties

Bas Onderdijk

9-01-2023 14:11  |  

Tja, die Ton Beekman. Die man heeft zelf ook pakken boter op zijn hoofd. Heeft zich over de rug van andere villa eigenaren verrijkt. De pot verwijt de Thaise ketel tot hij zwart ziet!!!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.