Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: Theodoor Gilissen presenteert top picks 2012

21 december 2011 - Theodoor Gilissen heeft 10 favoriete Nederlandse aandelen voor 2012 geselecteerd. de 'top picks' zijn Ahold, Aegon, BAM Groep, Brunel International, DSM, Imtech, KPN, Philips, Shell en tot slot Unilever. Zeven fondsen uit de AEX en drie fondsen uit de AMX. Voor 2012 noemt Ineke Valke, senior investment strategist bij Theodoor Gilissen, "niet te voorspellen (politieke) ontwikkelingen aannemelijk". Als gevolg hiervan rekent Valke op aanhoudende grote bewegelijkheid in de economie en op de financiële markten. Valke noemt obligaties niet zo risicovrij zijn als eerder werd aangenomen, waardoor snel schakelen over de gehele beleggingsportefeuille in 2012 geboden blijft. "Voorlopig ligt de aandacht op vermogensbehoud.” Hoewel 10 Nederlandse 'top picks' geniet Theodoor Gilissen een voorkeur voor opkomende markten en Noord-Amerika. Ten aanzien van aandelen in Europa is de bank negatief. De meeste van de tien fondsen die Theodoor Gilissen uitkoos halen een significant deel van hun omzet uit Azië en Noord-Amerika en willen hier vaak ook verder groeien. Onderstaand per fonds een toelichting op de keuze door analisten Tom Muller en Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

Ahold
De sterke marktposities in Nederland en in enkele regio’s van de Verenigde Staten stellen het bedrijf in staat de goede winstgevendheid te handhaven. In het bedrijfsmodel blijft de ruime jaarlijkse kasstroom van belang, waardoor het aandeleninkoopprogramma doorgezet zal worden.

Aegon
Het accent in de financiële sector ligt op het versterken van de kapitaalpositie. De verkoop van niet-kernonderdelen (onder andere Transamerica) draagt hieraan bij. Het bedrijf is van plan over het tweede halfjaar 0,10 euro per aandeel als dividend te betalen. Uitbreiding in Azië wordt verwacht.

BAM
In de moeilijke bouwmarkt begint het resultaat te verbeteren. Dit komt mede door het uitblijven van afboekingen op onroerend goed. Langetermijngroei in PPS-contracten neemt toe. De gang van zaken in de infrastructuuractiviteiten blijft op niveau, zodat het wachten is op de verbetering van de woningbouwmarkt.

Brunel International
De resultaten tonen een goede groei, vooral door de relatief grote betrokkenheid bij grote Australische projecten in de olie- en gassector. In de uitzendmarkten in Nederland en Duitsland is er sprake van een duidelijke verbetering van de resultaten. Wij verwachten nog nieuwe projecten in Australië.

DSM
Op termijn blijft de groei in de kernsectoren Nutrition en Performance Materials relatief hoog. Daarnaast is de gang van zaken in Polymers goed. Met de ruime kasstroom zal het bedrijf aanvullende overnames blijven doen. Het belang in activiteiten in China neemt snel toe evenals de omzet uit eigen innovaties.

Imtech
De sterke positie in Noordwest Europa leidt door het gebruik van hoogwaardige oplossingen/ systemen tot winst van marktaandeel. Concentratie op activiteiten als energiezuinige gebouwen levert additionele omzet op. Regionaal breidt het concern uit door overnames.

KPN
Op basis van de sterke positie in Nederland en mede door kostenbesparende maatregelen kan de kasstroom op peil blijven. Het bedrijf breidt de activiteiten in TV- en breedbandverbindingen uit. De positie in Duitsland in mobiele telefonie is goed. Wij verwachten op termijn een overname in de Europese consolidatieslag. Het dividendrendement is hoog.

Philips
De strategie is gericht op groei in de sectoren licht (LED), medische apparatuur en consumentenapparaten. Regionaal zal de groei voor een groot deel uit Azië moeten komen. Reorganisaties en aanpassingen zullen periodiek plaatsvinden. De balanspositie is gezond.

Shell
Wij gaan uit van een toenemende gemiddelde productiegroei, jaarlijks richting 4 procent. Zowel op olie- als op gasgebied behoort het bedrijf wereldwijd tot de marktleiders. Het bedrijf biedt een relatief hoog dividendrendement en verwachte jaarlijkse groei.

Unilever
De strategie voor de komende jaren is gericht op bovengemiddelde omzetgroei. Het concern heeft door zijn omzetaandeel van meer dan 50 procent in opkomende landen een sterke basis en zal door gerichte marketing de omzet doen verbeteren.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.