Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

TMG streeft naar verdubbeling operationele winst in 2016

7 december 2011 - Telegraaf Media Groep heeft in een strategische update laten weten de focus te leggen op print, online en radio. Door een acceleratie van de online groei wil TMG een leidend crossmediaal bedrijf worden waardoor in 2016 een verdubbeling van de operationele winst wordt gerealiseerd. Over 5 jaar moet tweederde van deze operationele winst afkomstig zijn uit andere media dan print, vult CEO Herman van Campenhout aan. Daarbij streeft TMG naar een plattere organisatiestructuur die ondernemerschap stimuleert. Bij print wil TMG zijn leiderschap in een consolidernde markt versterken. Bij online wil TMG de groei versnellen op basis van het grote bereik en de inzet van sociale media, online video en e-commerce. Bij radio zet TMG in op integratie in de portfolio. Verder wil TMG kapitaliseren op gedeelde content en een gedeelde verkooporganisatie via een crossmediale aanpak.

Overnames
In totaal maakt TMG 300 miljoen euro beschikbaar voor acquisties in print en online. Daarbij wil TMG inzetten op (inter)nationale groei vanuit de huidige kernactiviteiten. Het mediabedrijf heeft daarom onder meer intentie om het Franse Megastar Groupe over te nemen.

Outlook 2011
TMG verwacht in 2011 een omzet tussen 570 en 590 miljoen euro en een recurring EBITDA tussen de 59 en 64 euro miljoen te realiseren.

Outlook 2012
De economische omstandigheden zijn onzeker, stelt TMG. 2012 belooft een overgangsjaar te worden waarin wordt geinvesteerd in een groeiversnelling. Komend jaar zal de omzetdaling in print evenwel groter zijn dan de omzetstijging in online. Naar verwachting komt de recurring EBITDA zo'n 20 procent lager uit dan in 2011.

Doelen 2016
Voor 2016 wil TMG de omzet verhogen naar 800 tot 900 miljoen euro waarbij circa de helft van inkomsten moet komen uit andere media dan print. Exclusief overnames voorziet TMG een omzetstijging naar 650 tot 700 miljoen euro. De recurring EBITDA moet inclusief overnames vervolgens ruim verdubbelen naar 120 tot 135 miljoen euro. Hier moet circa tweederde afkomstig zijn uit andere media dan print. De marge moet stijgen van 10 naar 15 procent. Nieuwe kostenbesparingen moeten 70 miljoen euro opleveren in 2016.

Dividend
In de komende vijf jaar streeft TMG naar een dividendverhoging ten opzichte van 2011. Dit jaar komt het dividend uit op 0,45 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.