Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Randstad koopt Amerikaanse RiseSmart

25 september 2015 - Randstad heeft het Californische RiseSmart overgenomen voor 100 miljoen dollar. Dit maakte de Nederlandse uitzender vrijdag voorbeurs bekend. RiseSmart biedt oplossingen aan bedrijven waarvan de werknemers bijvoorbeeld door een reorganisatie of fusie overbodig zijn geworden. Het bedrijf biedt gepatenteerde technologie voor het vlot kunnen herplaatsen van personeel. CEO Linda Galipeau van Randstad Noord-Amerika en lid van de raad van bestuur van Randstad stelde in een toelichting dat het "HR-technologie landschap snel verandert", waardoor "meer innovatieve en geavanceerde oplossingen noodzakelijk zijn". De transactie werd op 24 september afgerond. Randstad sloot donderdag 3,4 procent lager op 51,61 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  1 reactie

Reacties

Marianne

25-09-2015 20:14  |  

Uitstekende transactie van zowel Randstad als RiseSmart. Randstad betaalt een prijs ver onder de eigen waarde. Ze schalen de technologie van RiseSmart direct op in het eigen wereldwijde netwerk. Aandeelhouders van RiseSmart verkopen op hun beurt voor een goede premium boven de eigen waarde. Het personeel krijgt de mogelijkheden om versneld door te groeien. Je ziet niet vaak dat grote multinationals nog middelgrote bedrijven overnemen, maar qua waardecreatie is het zoals deze transactie laat zien uiterst zinvol!

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.