Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Diageo in overnamegsprek met United Spirits

26 september 2012 - Diageo zit achter het belang aan van de Indiase miljardair Vijay Mallya in United Spirits. Dit blijkt uit een kort persbericht die beide partijen gezamenlijk afgaven. Diageo, 's werelds grootste drankengroep, zou een deel van het belang van Mallya van 28 procent in United Spirits willen overnemen, schrijft onder meer Bloomberg. Waarom United Spirits te koop staat is niet helemaal duidelijk. Het zou kunnen dat het bedrijf de schuldenlast wil verlichten. Ook zijn er geluiden dat Mallya dringend geld nodig heeft voor zijn noodlijdende luchtvaartmaatschappij Kingfisher Airlines, aldus Reuters. De interesse van Diageo is in ieder geval niet nieuw. In 2008 probeerde de drankenhandelaar ook al eens, zonder succes, een belang in United Spirits te verkrijgen.

Heineken
Mallya is een goede bekende van Heineken. In de United Breweries wordt Heineken bier gebrouwen voor de Indiase markt. Vooralsnog lijkt een verkoop van een belang in United Breweries niet aan de orde.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.