Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Beursblik: defensieve aandelen doen het beter dan cyclische

20 september 2012 - De eurozone crisis moet gezien worden als een regionale crisis. Dit constateren analisten van Goldman Sachs aangezien de rally in aandelenkoersen op de Amerikaanse beurzen opvallend genoeg wordt gedragen door defensieve fondsen. Cyclische aandelen, normaliter juist de fondsen die profiteren van een rally, staan nog altijd zo laag als enkele jaren terug. Goldman Sachs merkt op dat de prestaties van cyclische aandelen en die van de markt als geheel sinds medio 2011 steeds verder uiteen lopen. "Dit verschijnsel was ook te zien tijdens de Azië crisis van 1997 en 1998, toen er in Azië zware klappen werden gevoeld terwijl bedrijven in veel industrielanden juist profiteerden gemakkelijkere financiële omstandigheden waardoor indexen stegen terwijl cyclische aandelen met mondiale blootstelling een klap kregen." De les die de markt hier volgens Goldman Sachs uit moet trekken, is dat de eurozone crisis ook meer gezien moet worden als een regionale crisis. Defensieve aandelen in de VS lijken volgens Goldman Sachs verder ook te profiteren van het ruime monetair beleid, waardoor het rendement op obligaties laag is. Dat noopt beleggers tot overstappen van vastrentende waarden naar de aandelenmarkt.

Verschuiving in aantocht
De laatste ontwikkelingen wijzen volgens de analisten van de zakenbank op een verschuiving in het voordeel van cyclische aandelen. "Deze verschuiving is echter nog zwak en er zal eerst beter nieuws uit China en Europa moeten komen voordat deze doorzet", besluiten de analisten van Goldman Sachs.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.