Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Zwarte cijfers voor Spyker

3 september 2012 - Spyker heeft het eerste halfjaar met winst afgesloten. De winst was echter niet het gevolg van operationele prestaties, maar van herstructurering en herkapitalisatie. Vorige week kondigde Spyker aan dat Yougman 10 miljoen euro investeert in Spyker. Dankzij de overeenkomst denkt Spyker de productie weer te kunnen opstarten. Samen willen de twee nieuwe luxe modellen ontwikkelen en produceren. Daartoe richtten Youngman en Spyker twee joint ventures op.

Resultaten
Spyker boekte een omzet van 104.000 euro tegen 876.000 euro een jaar eerder. Dit resulteerde in een operationeel verlies van 1,4 miljoen euro. Daarmee lag het verlies flink lager dan de 7,8 miljoen euro vorig jaar. Onder de streep wist Spyker echter een winst te maken van 126 miljoen euro, tegen een verlies van 224 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel betekende dit een winst van 0,84 euro. De herstructurering van schulden en de herkapitalisatie leverde 131 miljoen euro op, aldus Spyker. Een concrete outlook werd niet afgegeven.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.