Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nu officieel: Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake

8 juli 2012 - Na een ietwat twijfelachtige start heeft Mercedes-Benz de CLS 63 AMG Shooting Brake nu officieel voorgesteld. Zoals verwacht levert de 5.5 liter V8-BiTurbo de stuwkracht, maar afhankelijk van de aanschafsnelheid bedraagt het vermogen daarvan 525 of 557 pk. Snelle beslissers krijgen namelijk de Edition 1.

Normaliter beschikt de Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake over 525 pk en 700 Nm aan trekkracht. Hiermee is de auto in staat in 4,4 seconden naar de 100 km/h te accelereren. Om de marktlancering luister bij te zetten krijgen snelle kopers van Mercedes-Benz de zogenaamde Edition 1 en in dat introductiemodel levert de 5.5 liter V8-BiTurbo 557 pk en 800 Nm. Naar ‘honderd’ knallen verloopt dan nog eens eentiende van een seconde sneller. De topsnelheid blijft begrensd op 250 km/h en ook het theoretisch verbruik valt ondanks het hogere vermogen met 10,1 l/100 niet hoger uit.

Meer dan snelheid alleen
Maar de Edition 1 beschikt niet alleen over meer power. Ook de standaardaankleding is verrijkt. De meeste extra’s komen uit het exclusieve designo-programma van Mercedes-Benz. Zo wordt de CLS 63 AMG Shooting Brake Edition 1 altijd afgeleverd in een speciale designo-grijze lakkleur, wit designo-leder met een glanzende finish, koolstofvezel of glanzend zwart gelakte interieuraccenten, designo-hemelbekleding, veloursmatten met lederen biezen inclusief designo-badges. Als optie, maar zonder daarvoor een meerprijs te vragen, is er de mogelijkheid het meubilair in zwart en exclusief Passion-leder te laten hullen waarbij het dashboard en de gordelspanners zijn bekleed met nappaleer en de matten eveneens zwart worden uitgevoerd.

Standaarduitrusting
Schakelen kun je overlaten aan de AMG MCT 7-traps Speedshift waarbij het start/stop-systeem geactiveerd wordt zodra de automaat in Comfort-modus staat. Andere schakelmodi zijn Sport, Sport+ en Manual. De aandrijving geschiedt traditioneel bij Mercedes-Benz op de achteras en die is bij de CLS 63 AMG Shooting Brake standaard voorzien van automatische hoogteregeling. Rondom is AMG Ride Control met variabele demping geïnstalleerd waardoor de bestuurder kan kiezen tussen de karakteristieken Comfort, Sport en Sport Plus. Verder is ESP dat afhankelijk van de gekozen stand enige spielerei toelaat. Volledig uitschakelen kan ook. LED-koplampen zijn eveneens bij de nog onbekende vanafprijs inbegrepen.

Accessoires
Vele optionele accessoires zijn er uiteraard ook. Keramische remschijven met rode remklauwen bijvoorbeeld. Of wat te denken van een muziekinstallatie van Bang & Olufsen met 14 luidspekers en 1.200 Watt. En wie dat wenst kan zich naar hartenlust uitleveren op de producten uit de schappen van AMG Performance Studio. Die omvatten zoal carbonaccenten voor het ex- en interieur, een differentieel tussen de achteras en lichtere 19 inch wielen. Wie gaat voor een combinatie tussen sportief en chic is de gelakte Amerikaanse kersenhouten vloer in de kofferruimte wellicht een interessante keus, compleet met aluminium bevestigingsrails.

De Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake en CLS 63 AMG Shooting Brake Edition 1 zijn vanaf oktober te bestellen. Prijzen volgen nog.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.