Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Audi RS 7 Sportback is niet leverbaar met subtiliteit

9 september 2019 - De BMW M8 Gran Coupé is er nog niet, maar concurrentie heeft-ie alvast wel. Audi presenteerde op de IAA in Frankfurt deze RS 7 Sportback. Net als de vorige maand gelanceerde RS 6 Avant heeft hij een 600 pk sterke V8 onder de kap.

Het blok is 4,0 liter groot en wordt naar 600 pk en 800 Nm opgezweept door twee turbo's. De RS 7 Sportback maakt in 3,7 seconden gehakt van de sprint naar 100 km/h en heeft maar liefst drie verschillende topsnelheden. Je kunt kiezen als koper: wil je de begrenzer op 250 km/h, 280 km/h of 305 km/h.

Quattro-vierwielaandrijvingZoals het een hete Audi betaamt, heeft de RS 7 Sportback Quattro-vierwielaandrijving. Het systeem stuurt in de basis 60 procent van de aandrijfkrachten naar de achteras, maar dat kan variëren van 85 procent achter naar 70 procent voor. Schakelen gaat met een achttraps automaat met dubbele koppeling.

Koolstofkeramische remmenStandaard heeft de RS 7 Sportback luchtvering, die de vierdeurs coupé op hoge snelheid nog dichter bij het asfalt legt. De optielijst is lang, met daarop onder meer koolstofkeramische remmen en vierwielbesturing. Subtiliteit is niet leverbaar, want de RS 7 Sportback staat altijd onvervalst agressief op zijn 21-inch lichtmetalen wielen, met een knoeperd van een achterdiffuser en twee dikke uitlaten.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.