Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Meer actieradius voor Tesla Model S en Model X, instapmodel keert terug

23 april 2019 - Tesla weet ook niet wat het wil. Eerder dit jaar werden de instapmodellen van de Model S en Model X uit het leveringsprogramma gehaald en nu komen ze weer terug. Belangrijker nieuws is echter de toegenomen actieradius van alle Model S'en en Model X'en.

En dat heeft Tesla niet klaargespeeld met een 'simpele' software-update, maar door zowaar een opgewaardeerde aandrijflijn te introduceren. De Model S en Model X Long Range en Performance (voorheen 100D en P100D) gebruiken dezelfde 100 kWh-batterij als eerder, maar Tesla monteert nu een zuinigere elektromotor op de vooras (die op de achteras blijft deels hetzelfde). Dat alleen al zou resulteren in een met 10 procent verbeterde actieradius.

Meer actieradiusDe Model S Long Range en Performance komen nu uit op een WLTP-bereik van respectievelijk 610 en 590 kilometer. De zwaardere Model X Long Range en Performance doen daar met 505 en 485 kilometer flink voor onder. Dan is er dus ook weer een instapmodel: de Standard Range. Als Model S (82.400 euro) heeft die een actieradius van 450 kilometer en als Model X (87.100 euro) komt die tot 375 kilometer.

Adaptieve veringDaarbij hebben de technici van Tesla de luchtvering van de Model S en Model X volledig adaptief gemaakt. Het systeem past zich aan het wegoppervlak en het gedrag van de bestuurder aan en houdt de auto (als het kan) zo laag mogelijk om de weerstand te verminderen. Verder kunnen de Model S en Model X nu met 145 kW laden aan V2 Superchargers en tot wel 200 kW aan V3 Superchargers. Het laadproces zou daarmee vijftig procent sneller zijn.




Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.