Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dikke softtop voor dikke cabrio: Bentley Continental GTC

26 november 2018 - Het belooft een strenge winter te worden. Nou ja, velen hopen op zo'n winter. Zacht of hard, de nieuwe Bentley Continental GTC maakt het allemaal geen snars uit. Die beschikt namelijk over een extra gelaagde en geïsoleerde cabriokap, waardoor 'ie vrijwel even stil en behaagelijk is als de Coupé.

Het betreft alweer de derde generatie van de Bentley Continental GTC. En nog steeds jaagt een machtige twaalfcilinder de wielen aan. In de loop der jaren is het monsterblok verder verfijnd natuurlijk, waardoor 'ie nu zuiniger dan ooit draait en toch 635 pk kan leveren. Twee turbo's helpen daarbij, met als resultaat dat het koppel heden op een rijkelijke 900 Nm ligt.Al met al is het motorvermogen genoeg om de nog altijd verre van vederlichte Brit in minder dan vier seconden naar de 100 km/h te doen stuiven. Als topsnelheid geeft Bentley 333 km/h op voor de nieuwe GTC. Een 8-traps automaat met dubbele koppeling fungeert als doorgeefluik tussen de motorkrachten en alle vier de wielen.

Brede waaier aan kleuren
Standaard staat de Continental GT Convertible op 21 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen. Exemplaren met tien spaken in dezelfde maat en 22 inch vijfspaaks velgen zijn optioneel. Ze zijn beschikbaar in tien verschillende kleuren en afwerkingen. Voor de carrosserie kunnen klanten kiezen uit zeventien standaardtinten, waaronder Beluga, Onyx en Portofino, en zeventig aanvullende kleuren. Het dak is er in zeven verschillende tinten en voor de eerste keer leverbaar in traditionele Britse tweed.

Tot 50 km/h
Over het cabriodak gesproken, want daar draait het immers om bij de Continental GT Convertible (ten opzichte van de technische identieke Coupé). Bentley heeft uiterst veel aandacht aan de stoffen kap besteed om de GTC net zo stil te krijgen als gesloten variant. Openen en sluiten van de softtop kan in 19 seconden en tot een snelheid van 50 km/h. Niet bijster snel naar huidige maatstaven, maar het op- en ontvouwen van de z-vormige kapconstructie doet hierdoor visueel wel extra gracieus aan. Eenmaal opgeborgen is het cabriodak volledig uit het zicht onttrokken onder een tonneaucover.

City of Touring?
Tot slot. Bij de introductie van de GTC zijn twee optiepakketten leverbaar: City Specification en Touring Specification. Die eerste voegt onder meer verkeersbordherkenning, Pedestrian Warning, City Braking en een met voetbewegingen te openen kofferbak toe. In Touring Specification is de Continental GT Convertible uitgerust met Adaptive Cruise Control met Traffic-Jam Assist, Active Lane Assist, Pre-Sense Braking, een head-up display en nachtzicht met een infraroodcamera.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.