Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi krijgt z'n eigen Taycan vanaf 2020

22 oktober 2018 - De doordachte platformstrategie van de Volkswagen Groep is je ongetwijfeld bekend. Het mag dan ook niet verbazen dat het Duitse autoconcern meer dan één doel voor ogen heeft met de technologie die in de elektrische Porsche Taycan wordt gelepeld. Ook Audi gaat ermee aan de slag. In 2020 moet dat tot een snelle elektrische vierdeurs van het merk leiden, zo meldt Autocar.

Audi heeft al best een rijk verleden met EV's. Zo experimenteerde het al diverse keren met elektrische modellen, alvorens het pas onlangs z'n allereerste, de E-tron, lanceerde " waarvan de bouw reeds is gestart in het nabij Brussel. De R8 e-tron is daarvan de bekendste. Echter die was zo duur dat niemand hem wilde en zodoende pijnlijk flopte (maar waarvoor Audi nog wel een nuttige functie heeft als escorte van prototypes).

Aldoende leert men
Maar er zijn wel degelijk lessen getrokken. Reken op een prijs die vergelijkbaar is met die van de Taycan, om te beginnen. Maar ook technologisch sloegen de Ingolstadters een andere weg in. De elektrische R8 had nog een accuset die was gestapeld was en daarnaast in de hoge middentunnel was ingebouwd. Een zogeheten 'high-floor' opstelling. Die wordt nu vervangen door een 'lat-floor' lay-out, waarbij de accu als een grote pannenkoek in de bodem is verwerkt. Volgens de Britse automedia mikt Audi met z'n Taycan-derivaat op een acceleratietijd van 4,3 seconden, terwijl enkele andere specificaties (zoals 80% bijladen in minder dan een kwartier) bekend in de oren klinken voor wie de specificaties van de aanstormende elektrische Porsche nog vers in het geheugen heeft.

De eerste tekenen
Enkele designelementen werden door het Audi-designteam al getest. Die zaten namelijk al verwerkt in de PB18 e-tron, het studiemodel dat afgelopen zomer in Pebble Beach werd gepresenteerd. Naar verluidt krijgen we eind volgende maand, op de autoshow van Los Angeles, een doorontwikkelde versie daarvan te zien. Op een productiemodel is het evengoed nog wel eventjes wachten. Pas in 2020 zal Audi's elektrische gran turismo van de band rollen, waarschijnlijk in het Duitse Neckarsulm.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.