Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Tesla-CEO Elon Musk aangeklaagd voor fraude, kan baan kwijtraken

27 september 2018 - Elon Musk, de omstreden oprichter en topman van Tesla, is officieel aangeklaagd door de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC wegens fraude. Het is een definitieve reactie nadat Musk zich eerder op glas ijs bevond na een frappant bericht op zijn Twitter-account.

Begin augustus deed een tweet van Musk veel stof opwaaien nadat hij impliceerde Tesla van de beurs te halen en te privatiseren. Het aandeel van het bedrijf schoot omhoog, om later weer in rustiger vaarwater terecht te komen. Maar het kwaad was toen al geschied. Vooral de mededeling dat de financiering hiervoor al rond was zorgde voor ophef. Inmiddels is een streep gehaald door het privatiseringsplan, waardoor Musk's tweet des te meer riekt naar het misleiden van beleggers. En dat is strafbaar.

Soap versus soep
SEC noemt de actie van Tesla 'roekeloos' en 'onwaar' en wil nu dat er koppen rollen. Slechts eentje in principe en wel die van Musk. Echter zoals wel vaker wordt de soep zelden zo heet gegeten. Normaliter bestaat er een reële kans dat een CEO die zo'n stunt uithaalt op straat wordt gezet, maar dit is Elon Musk, het levende gezicht dat de American Dream nog bestaat. Zo hardhandig aanpakken durft men waarschijnlijk niet. Met een beetje geluk komt Musk er met een geldboete van af. Bij de SEC tenminste, want het openbaar ministerie heeft naar verluidt een serieuzer appel nog met de vermeende genie te schillen. Dat justitiële onderzoek bevindt zich echter nog in de beginfase. Wordt vervolgd. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.