Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

27 september 2018 - Via één foto kondigt Audi haar primeur aan tijdens de Autosalon van Parijs die volgende week de deuren opent. Het gaat om de SQ2. De belangrijkste specificaties van het bloedsnelle topmodel van het Q2-leveringsprogramma zijn wel alvast uit de doeken gedaan.

De SQ2 is Audi's snelle antwoord op de X2 M35i. En bedoelen we dubbelzinnig. Want niet alleen is die BMW eveneens kakelvers, de SQ2 is allesbehalve een slome stakker. De Ingolstadters lepelen een 300 pk sterke tweeliter viercilinderturbo in de motorsteunen, waarmee de SQ2 goed is voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,8 seconden en een (begrensde) top van 250 km/h. Cijfers die eender zijn met de X2 M35i, die het ook met een opgefokte 2.0 liter doet.

'Zeilen'
De TFSI-motor van de Audi SQ2 is gekoppeld aan een zeventraps S tronic-transmissie waar de Nederlandse wegpolitie jaloers op zou zijn. De verzetten van de transmissie kunnen namelijk ook manueel gekozen worden. Daarnaast zijn er meerdere rijmodi, waarvan het efficiency-rijprogramma een foefje in huis heeft: de coast-functie. Wanneer die is geactiveerd en het start-stopsysteem tevens actief is, schakelt de motor bij snelheden onder 7 km/h zichzelf uit om brandstof te besparen.

Achterwielaandrijver indien nodig
Uiteraard beschikt de Audi SQ2 standaard over quattro-vierwielaandrijving. De verdeling van de aandrijfkracht is volledig variabel. Indien nodig kan zelfs de volledige aandrijfkracht naar de achterwielen worden gestuurd. Verder pakt de SQ2 uit met een 20 mm verlaagd S-sportonderstel, progressive steering met variabele overbrenging, Audi drive select en een extra sportief uiterlijk. Rollen doet 'ie normaliter op 18 inch wielen, maar het kan een maatje meer zijn af-fabriek voor wie dat wil. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.