Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Aston Martin: nieuwe hypercar en instapmotor in de maak

26 september 2018 - De Valkyrie is eigenlijk nog niet eens opgedroogd, of Aston Martin is al gestart met een nieuwe hypercar, intern 'Project 003' genoemd. Tevens werkt het Britse merk aan een nieuwe 'instapmotor' met slechts zes cilinders.

Sinds Aston Martin mag putten uit het vakmanschap van Mercedes-AMG trekt het Britse sportwagenmerk er ongelofelijk hard aan. In mum van tijd werd het bestaande modellengamma compleet vernieuwd en volgde tegelijkertijd uitbreiding in de vorm van een heuse hypercar, de Valkyrie. In tweevoud zelfs, want zo schoof Aston Martin reeds de 'civiele' versie daarvan naar voren als een volbloed racer. Deze beide Valkyrie's worden intern ook wel aangeduid als Project 001 en Project 002. Maar wat blijkt: er is ook al een Aston Martin Project 003 in de maak, een hypercar waarvan de prestaties in de buurt liggen van de Valkyrie of mogelijk zelfs overtreffen.

Hoe dan?
Dat is een hele goede vraag. Wij kunnen het ons niet voorstellen nog. De Valkyrie tart immers al alle denkbare natuurwetten, zowel visueel als technisch. Toch schijnt Aston Martin al een paar ideeën te hebben om de lat nog hoger te leggen. Met een eerste, zeer abstracte schets geeft het een voorproefje. Tegelijk laat het merk weten dat de Project 003 de beschikking krijgt over een hybride-aandrijflijn, een actieve ophanging en kinetische aerodynamica.Let op: de Project 003 is niet de vervanger van de Project 001 annex Valkyrie. Ze zullen naast elkaar bestaan. Met de 003 heeft Aston Martin het doel de Chiron, Koenigsegg Regera en LaFerrari te beconcurreren. De super-de-luxe, supersnelle super-GT dus. Spannend!

Nog twee kleiner
Ook spannend en misschien nog wel interessanter is dat Aston Martin zich voorbereid op de toekomst middels een nieuwe instapmotor. Eentje met nog eens twee cilinders minder dan de V8 in de Vantage en DB11. Oftewel, een zescilinder. Wie had dat ooit gedacht van Aston Martin?! Maar het moet om de alsmaar strengere milieueisen de baas te blijven.Maar vrees niet, Aston belooft dat de nieuwe V6 een zeer potente motor wordt. Dankzij turbotechnologie en KERS (kinetic energy recovery system), bekend uit de Formule 1. Bovendien heeft de geblazen zescilinder het voordeel compact te zijn waardoor 'ie midscheeps geplaatst zou kunnen worden, de perfecte locatie voor een motor met het oog op het leveren van maximale prestaties. Minder leuk nieuws? Van de Project 003 zullen er maar 500 worden gebouwd en de productie vangt pas aan in 2021.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.