Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

De nieuwe Mercedes E-klasse Estate: stijlvoller maar even ruim

5 juni 2016 - Mercedes-Benz presenteert de gloednieuwe E-klasse Estate. Die is weliswaar stijlvoller vormgegeven dan zijn voorganger, maar nog altijd een uitblinker als het op ruimte aankomt. Er kan maximaal 1.820 liter worden meegenomen. En dat in alle rust en comfort. Wie sportiviteit wenst, er is meteen ook een AMG E 43 mét 4Matic-vierwielaandrijving. Prettig tijdens de wintersport.

Als er één vlak is waarop we de E-klasse Estate als sinds jaar en dag prijzen dan is het wel zijn ruimteaanbod. Dat is bij de nieuwe generatie niet anders. Er kan standaard 670 liter onder de elektrisch wegklapbare bagageafdekking. Haal je die eruit en laat je met een druk op de knop de drie achterbank-delen neerklappen dan kan er zelfs 1.820 liter in.

Er kan een Europallet in
Toegang tot de bagageruimte wordt je verschaft via de elektrisch te openen en sluiten achterklep. Dat kan met de afstandsbediening of door een schopbeweging onder de achterbumper te maken. Mercedes-Benz is bijzonder trots op het feit dat er tussen de wielkasten een Europallet past. Niet dat je die perse mee wilt nemen, maar het geeft wel de omvang van de bagageruimte aan. Wie achterpassagiers mee wil nemen maar toch nog net iets meer bagageruimte wenst (maximaal 30 liter extra) kan de achterbank iets rechterop zetten. Een noviteit.

Aanhanger trekken zonder 'op de kont' te hangen
Maar er is meer. Zo is er een speciaal railsysteem dat je bagage middels netten en een telescoopstang op zijn plek kan houden. Voor de aanhanger is er een elektrische in- en uitklapbare trekhaak, aanhangwagenstabilisatie middels ESP en zijwindassistent. De standaard luchtvering op de achteras zorgt ervoor dat je bij maximaal 750 kg belading of een maximaal 2.100 kg wegende aanhanger altijd met een volledig horizontaal gelijke auto rijdt.

Vermaak en comfort
Is alle bagage aan boord en zitten de kinderen op de achterbank dan is er achterin vermaak dankzij de speciale iPad-houders. Die zorgen ervoor dat de tablets prachtig in het interieur integreren. Aan comfort en extra voorzieningen is er geen gebrek. Net zoals de E-klasse Limousine is er extreem veel aandacht besteed aan geluidsisolatie en wordt de rit zeer aangenaam dankzij semi-autonome rijfuncties, gigantische schermen en prachtige materialen.

Motorengamma inclusief 401 pk sterke AMG
Het motorengamma bestaat bij de benzinemotoren uit de E 200 (184 pk), de E 250 (211 pk) en de E 400 (zescilinder met 333 pk). Dieselen kan met de 200 d (150 pk), de E 220 d (194 pk) en de E 350 d (258 pk). Het voorlopige topmodel komt uit de stal van Mercedes-AMG en staat als E 43 4Matic in de prijslijsten. Het zescilinderblok in dit AMG-model is 401 pk sterk en ontwikkeld 520 Nm. In tegenstelling tot de andere motoriseringen wordt de kracht bij dit model verdeeld over alle vier de wielen. Het zorgt er mede voor dat onder praktisch alle omstandigheden in 4,7 seconden naar 100 km/h kan worden gesprint. Wel handig als je je bagage dan stevig op de plek hebt liggen.

Prijzen
De nieuwe Mercedes E-klasse Estate staat vanaf oktober bij de dealers. Bestellen kan vanaf medio juli. De prijzen beginnen naar verwachting rond de 52 mille voor de E 200 en 55 mille voor de E 220 d.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.