Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Voor vriend en vaderland: Mercedes-Benz G350d Professional

2 juni 2016 - Terwijl Land Rover de handdoek rond de oer-Defender in de ring heeft moeten gooien, dendert de 4x4-icoon van Mercedes-Benz nog vrolijk door. Sterker, als G350d Professional is 'ie juist weer heerlijk old school.

Dat de Mercedes G-klasse nog één van de weinige overblijvende échte terreinwagens is, dat hoeven we de meesten niet te vertellen. Met z'n starre assen voor- en achteraan kan hij z'n wielen adequaat ver uitsteken op ruig terrein en bovendien beschikt de geliefde Gelà¤ndewagen over een reductiebak en zo maar eventjes drie vergrendelbare differentiëlen. Sterk spul dus, en mogelijk vandaar dat hij na decennia nog steeds onder ons kan zijn.Maar waarschijnlijk ook omdat Das Haus voorziet in zo veel mogelijk snufjes, gadgets en luxe. Hoe anders was dat vroeger, toen de G lange tijd verkrijgbaar in een 'professionele' uitvoering was die van allerhande opsmuk niets moest weten. Enkele jaren geleden verdween dat model pardoes uit de catalogus. Maar hij is terug! En het maakt de G mogelijk nog gaver.

Rauwdouwer
Onder de kap zit een 3.0 liter zescilinder-diesel die 245 pk en 600 Nm koppel geeft, gecombineerd met een automaat met zeven verzetten. Het interieur wordt ten dele overgenomen van de 'G-met-snufjes' omdat het nu eenmaal duurder zou zijn om een andere binnenkant te ontwerpen. Maar de inferieure extra's, die vind je hier niet meer.

Voor iedereen die hem wil
Historisch gezien vormde de G Professional de basis voor een hele reeks legervoertuigen. Maar ook overheidsinstanties en andere professionele gebruikers zijn welkom. En hoewel de Duitsers het niet met zoveel woorden zullen zeggen, zal de G350d Professional ook gewoon aan de gewone particulier verkocht worden als die er expliciet om vraagt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.