Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Frisse neus voor BMW 3-serie GT

31 mei 2016 - Een jaar na het opfrissen van de 3-serie Sedan is nu de praktisch ingestelde GT-uitvoering toe aan een facelift. Je moet er alleen wel twee keer voor kijken.

Je zou het misschien niet zeggen, maar de 3-serie GT is toch echt al weer drie jaar in ons midden. Zou dit komen doordat je hem niet zoveel in het dagelijkse straatbeeld tegenkomt? BMW's doel van het model " dat het midden houdt tussen een hatchback, sedan en stationwagen " was om een raak antwoord te hebben op de mega-populaire A5 Sportback van Audi, maar of het daarin is geslaagd valt te betwijfelen. In elk geval is de GT succesvol genoeg om een opvolger te krijgen. Althans als 5-serie.

Verfijning
Afijn, terug naar de 3-serie GT. Zoals in de intro al eventjes aangehaald moet je er een loep bij pakken om de verschillen met het pre-facelift model te ontdekken. Iets andere bumpers, lichtunits met voortaan standaard LED-techniek (dim- én grootlicht) en andere wieldesigns, dit is het wel zo'n beetje wat het exterieur betreft.Verfijning is echt het toverwoord bij de vernieuwde BMW 3-serie GT. Dat merk je ook binnenin. Daar zouden betere materialen zijn toegepast en er is nu een ruimere keus uit verschillende kleurtjes en decoraties, zoals hout en chroom. Grootste verandering is eigenlijk het Professional-navigatiesysteem dat debuteerde in de 7-serie. Hiervan is de weergave niet alleen hypermodern, maar de bediening ook eenvoudiger volgens BMW. Dit door onder meer het gebruik van grotere icoontjes.

Motoren
Op motorisch vlak is de 3-serie GT weer helemaal bij de tijd met liefst drie compleet nieuwe benzinemotoren, variërend in vermogen van 184 tot 326 pk. Liever dieselen? Dan is de keuze nog ruimer met vijf verschillende versies. Het palet hiervan loopt uiteen van 150 pk tot een zeer krachtige 313 pk. Schakelen kan via een handbak of 8-traps automaat, die op de duurdere modellen standaard is. Alle benzineversies en de diesels 320d en 330d zijn optioneel leverbaar met xDrive. Bij de 335d is er zelfs geen keuze en is vierwielaandrijving standaard.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.