Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Ferrari trekt 458 MM Speciale uit de hoge hoed

30 mei 2016 - Tada! Dit is de Ferrari 458 MM Speciale, een one-off gebouwd in opdracht van een gefortuneerde klant met dus niet de nieuwere 488 GTB als basis maar diens voorganger. Begrip alom.

Waarom zou iemand een klein fortuin neertellen voor zijn droomauto op basis van een 'oudje' als er een veel modernere donor rondrijdt? Wij denken het antwoord hierop te weten en die geven we graag aan de hand van een wedervraag, namelijk: ooit een automotor, en dan ook nog eens een V8, dik 9.000 tpm horen draaien? Ja, nou, dan heb je waarschijnlijk dé reden te pakken waarom de eigenaar van de 458 MM Speciale de 458 verkoos boven de 488 GTB. Die laatste is namelijk turbo-aangedreven.

Snediger design
Niets ten nadele van de 488 GTB, maar zo traanbuistrekkend mooi als de 458 Speciale klinkt als het gas erop gaat doen à¼berhaupt maar weinig supercars. Hulde dus voor deze keuze, en ook de gewenste koetswerkaanpassingen, trouwens. In nauwe samenwerking met de anonieme klant ontwierp het Ferrari Styling Centre de 458 MM tot wat 'ie is: een nog snedigere versie van de al bejubelde 458 Speciale.De stilistische verschillen zitten onder andere in een speciaal 'viziereffect' voor de raampartij, een lagere daklijn, nieuwe luchtinlaten achter en het zo vloeiend mogelijk overlopen van de middensectie in de achterzijde. De 458 MM Speciale is bovendien voorzien van nieuwe luchtinlaten aan de zijkant. Aan de voorzijde herken je de 458 nog het meest, maar ook hier is het bodywork aangepast. Zo zijn de radiators steiler en dichter bij elkaar gepositioneerd.

Cioccolato-leder
Ook exclusief voorbehouden aan de 458 MM Speciale zijn de wielen en binnenin is het meubilair bekleed met zogeheten Cioccolato-leder met witte sierstiksels en sieren matwitte ringen de bedieningsknoppen op de tunnelconsole. Dat de eigenaar tevens een audiofiel is blijkt uit het feit dat ook de muziekinstallatie is opgewaardeerd. Maar of die ook veel ingeschakeld zal zijn met zo'n muzikale krachtcentrale"¦? Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.