Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

3 mei 2016 - Net als Jaguar hanteert nu ook Noble, tevens van Britse makelij, het lettertrio SVR om haar krachtigste modellen aan te duiden. Echter, een machine zoals de M600 SVR zien we nog niet zo snel geboren worden in Whitley, Coventry.

Begrijp ons niet verkeerd, de SVR's van Jaguar zijn geweldenaren. Karakterbakken zoals die nog weinig worden gemaakt. Niettemin is de Noble M600 SVR is toch nog wel iets serieuzere koek. SVR staat bij de kleine Britse sportautobouwer voor Super Veloce Racing en in het kort komt het dat je deze uitvoering moet hebben als je een kick krijgt van het uitdagen van Magere Hein.

LaFerrari & co pesten
Bij Noble geen high-tech. Althans, niet op het gebied van allerhande elektronische engeltjes die je bijstaan als het dreigt (goed) mis te gaan. In een Noble word je echt aan je eigen lot overgelaten. Maximale controle noemen ze dat. Wees daarvan bewust als je acuut verliefd bent geworden op de M600 SVR.Deze puristenmachine levert namelijk 670 pk, afkomstig uit een dubbel geblazen Yamaha/Volvo-V8 waarvan de Zweden zelf al lang en breed afscheid hebben genomen. Old school dus, maar daar houdt Noble juist van. Bovendien staat het blok nog altijd zijn mannetje, want sprinten naar 100 km/h duurt slechts 3,5 seconden en 200 km/h nauwelijks meer dan zes tellen langer. Dat zijn LaFerrari dan wel P1 prestaties! Net als de top van 360 km/h, overigens. Hoe Noble dat flikt? Het relatief lage gewicht van 1.198 kg heeft er zeker iets mee te maken. Wie durft?!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.