Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Toekomst PSA: 26 nieuwe modellen, waaronder EV's

5 april 2016 - Het kan beter bij PSA Peugeot Citroën (dat voortaan PSA Groupe heet omdat DS onlangs als apart en derde automerk onder diens vleugels is gelanceerd). Zowel de autoverkoop als het rendement daarop valt tegen en daarom wil PSA de komende jaren flink investeren.

Wat het financiële plaatje is van de investeringen is niet bekend, maar dat de portefeuille flink wordt opengetrokken blijkt wel uit het plan dat de PSA Groupe binnen afzienbare tijd maar liefst 26 nieuwe modellen, 8 bedrijfsvoertuigen en een gloednieuwe pick-up wil lanceren. Minstens eentje per merk en dat elk jaar, al zal niet elke nieuwe Peugeot, Citroën of DS bestemd zijn voor de Europese markt.

Hybrides & EV's
Dat een deel van al die nieuwkomers modellen zijn met een alternatieve aandrijflijnen, was te voorspellen. Zowel (plug-in) hybrides als geheel elektrische auto's heeft PSA al een tijdje omarmd en de focus daarop wordt nog sterker, zo maakte het Franse concern bekend. Als alles meezit kan de markt rekenen op 7 hybrides en 4 EV's uit Parijs. Ook laat PSA weten dat het achter de schermen werkt aan de ontwikkeling van de autonome auto.

C3 trapt af
De eerste auto sinds de doorvoering van dit 'Push to Pass'-groeiplan is de nieuwe Citroën C3. Op de Autosalon van Parijs in oktober is daarvan de première en daarna is Peugeot aan de beurt met de opvolger van de 3008. Ook voor DS zit een nieuweling in het vat. Mogelijk debuteert deze zelfs al tegelijk met de C3.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.