Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Ganse Audi A3-familie in 't nieuw

5 april 2016 - Zo, is dat eventjes een binnenkomer. Audi heeft de gehele A3-familie in het nieuw gestoken, op de RS 3 na. Minder verbazingwekkend zijn de veranderingen aan de populaire modellijn.

Na vier jaar vond Audi het kennelijk welletjes. Hoewel de driedeurs A3, A3 Sportback, A3 Limousine en A3 Cabriolet en daar de S-versies van nog nauwelijks kraaienpootjes vertonen, gingen ze toch onder het mes. Aan de buitenkant blijven de wijzingen voorbehouden aan de koplampen. Die lopen nu in de pas met de A4 en zijn standaard voorzien zijn van Xenon. Optioneel is er bovendien LED of MatriX-LED verkrijgbaar. Verder zien we een scherper gelijnde grille en hertekende achterlichtunits. Bij de S Lines en S3 is de diffuser ook aangepast.

Virtual Cockpit
Wat je op de klompen kon aanvoelen, is dat Audi haar Virtual Cockpit nu ook voor de vernieuwde A3 beschikbaar stelt. Verder tref je binnenin een ander stuurwiel, een geà¼pdate MMI-infotainmentsysteem en enkele nieuwe rijfeatures.Zo is de rijstrookassistent verbeterd en kan de A3 voortaan uitgerust worden met een systeem dat de auto zelfstandig door files loodst, tot een snelheid van liefst 65 km/h. Ook nieuw is Emergency Assist, een functie dat de A3 automatisch tot stilstand brengt als de bestuurder verzuimt in te grijpen, om welke reden ook.

Driecilinder debuteert in A3
Onder de motorkap is de komst van de 1.0 liter TFSI het grote nieuws. De reeds bekende driecilinder levert in de A3 een vermogen van 115 pk en een koppel van 200 Nm. Verder is er de 1.4 TSI met 150 pk en 250 Nm en een naar eigen zeggen gloednieuwe 2.0 TFSI, goed voor 190 pk en 320 Nm. De S3 krijgt er 10 pk en 20 Nm bij en geniet nu een totaalvermogen van 310 pk en 400 Nm.

TDI & e-tron
Liever dieselen? Weet dan dat het palet bestaat uit een 1.6 TDI met 110 pk en twee tweeliters. De lichtste daarvan ontwikkelt 150 pk en 320 Nm, de sterkste 184 pk en 380 Nm. Ook de A3 e-tron en g-tron zijn weer van de partij. Het (systeem)vermogen daarvan ligt op respectievelijk 204 en 110 pk. Prestatiecijfers van alle beschikbare aandrijflijnen zijn niet opgegeven. Prijzen volgen ook nog.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.