Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Hogere prestaties voor Bentley Continental GT Speed

3 april 2016 - Alsof 635 pk en 820 Nm nog niet genoeg is, doet Bentley er nog een schepje bovenop bij de Continental GT en GTC Speed. Daarnaast voegt het een nieuwe, kleurrijke uitvoering toe aan de line-up.

Een jaar geleden friste Bentley de ganse Continental GT-familie nog op. Toen was de vernieuwingsronde hoofdzakelijk optisch van aard. Nu is er vooral werk verricht onder de motorkap, en dan met name bij de Speed-modellen. Zowel de Coupé als Convertible daarvan zijn krachtiger geworden. Ietsje, want de vermogensstijging bedraagt slechts 8 pk en 20 Nm.Sneller is de Speed er dan ook niet van geworden; de sprint duurt nog altijd 4,1 seconden. Ook is de topsnelheid onveranderd gebleven: 331 km/h.

Bruikbaarder
De Britten willen echter nadrukken dat de grootste progressie niet zozeer in de pk's zit, maar in de manier waarop de 6.0 liter W12-biturbo omspringt met zijn nieuwe totaalvermogen van 642 pk en 840 Nm. Dat zou veel bruikbaarder zijn geworden doordat de krachten nu over een veel breder toerengebied uitgesmeerd wordt. Zo is het ganse koppel van kracht tussen 2.000 en 5.000 tpm, het meest gebruikte gebied tijdens ritten.

Black Edition
Bentley grijpt het aanscherpen van de Continental GT Speed-modellen meteen aan om een nieuwe uitvoering te introduceren: de Black Edition. De modelnaam kan wat verwarrend zijn, want gitzwart zijn eigenlijk alleen enkele koetsdetails en de 21 inch wielen (die daardoor lekker contrasteren met elk gewenste carrosseriekleur, behalve zwart natuurlijk). Liever geen zwarte frontsplitter, zij-skirts en diffuser? Wat te denken van Hallmark, Beluga, St. James' Red of Cyber Yellow? Ook dat is mogelijk. Bentley juicht frivole kleuren in elk geval toe bij de klanten die voor een Black Edition kiezen. Wie dat wenst kan de opvallende two-tone zelfs doortrekken naar de binnenzijde zodat het plaatje helemaal compleet is. Bestellen kan direct.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.