Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Dak eraf van Chevrolet Camaro ZL1

24 maart 2016 - Daags na de Coupé-variant trekt Chevrolet ook het dak van Camaro ZL1 Convertible. En die stoot meteen door naar één van de krachtigste cabrio's van het moment.

640 pk schoon aan de haak. En dat wil de Chevrolet Camaro ZL1 Convertible maar al te graag aan de wereld tonen. Onopvallend door het verkeer bewegen gaat je dan ook niet lukken met deze Amerikaanse bruut. Wil je ook niet, want waarom zou je anders als een blok voor Chevy's nieuwste vallen. Karrevrachten pk's kun je immers ook elders vinden.

Z06-V8
Over een ander soort blok gesproken. Ook die is niet te missen als je de immense motorkap va de Camromo ZL1 Convertible opentrekt. Liefst 6.2 liter groot is 'ie en acht trappelende cilinders rijk. Een beest van een machine, oorspronkelijk gebouwd voor niets minder dan de Corvette Z06. Nog zo'n geweldenaar uit huize Chevrolet.

Handbak of automaat
Het koppel rijkt overigens tot 868 Nm. Een beste hoeveelheid dat enkel naar de achterwielen wordt gestuurd. Oppassen dus met de handgeschakelde versie. Voor je het weet kom je er pijnlijk achter dat de pook te lang in een te laag verzet stond. Misschien dan toch maar de 10-traps automaat? Ook fijn hoor, voor zo'n machtige boulevardcruiser.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.