Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nazomeren met Mercedes-AMG C 63 Cabrio

23 maart 2016 - AMG is voornemens om los te gaan op zowat van elke Mercedes. En dat, als Das Haus het toelaat, het liefst drie keer per model onder de noemers 43, 63 en 65. Bij de nu gepresenteerde C 63 AMG Cabriolet houdt het voor de C-Cabrio echter halverwege die cijferreeks op.

Een '65' zal er wel nooit komen van de C-klasse Cabriolet. Dat AMG-cijfer, gecombineerd met een machtige V12 in de neus, is enkel voorbehouden aan de absolute topmodellen van Mercedes. Tsja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben en met een '63' is het ook geen klagen. Zelfs de kakelverse '43'-varianten van AMG doen het al alleraardigst.

Twee smaken
Om het eventuele gemis van een 65 toch een beetje op te vangen, biedt AMG ook de C 63 AMG Cabriolet in twee smaken aan, beide voorzien van een 4.0 liter V8-biturbo. De lichtste geniet 476 pk, de sterkste 510 pk en gaat door het leven als C 63 AMG S Cabriolet.Met de S-variant valt er in 4,1 seconden naar de honderd te flaneren en een top te halen van 280 km/h. De 'instapper' kent een (begrensde) topsnelheid van 250 km/h en doet de sprint in een te verwaarlozen tiende van een seconde trager. Onder de kenners ook al bekend is dat het schakelwerk verloopt via een 7-traps transmissie.

Volgend jaar beter
Dan nu iets minder goed nieuws. Deze zomer nog langs of over de boulevards cruisen met de C 63 AMG Cabriolet zal niet kunnen. Mercedes parkeert de open geweldenaar pas na de bouwvak bij haar dealers. Met een beetje geluk is nazomeren nog mogelijk en anders is er volgend jaar weer een kans.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.