Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Prijs Tesla Model X bekendgemaakt

7 maart 2016 - In de loop van de tweede helft van het jaar staat de Tesla Model X bij de dealers. Wie vanaf dat moment meteen wil kunnen rijden, kon alvast een order plaatsen. Tegen welke prijs de Model X in de verkoop ging was nog niet bekend. Tot nu.

Tesla vraagt € 94.500,- voor de 'gevleugelde' Model X. Voor dit geld rijd je de 70D-uitvoering. Deze versie heeft een actieradius van circa 400 kilometer en snelt in 6,2 seconden naar de honderd. De topsnelheid van de instapper ligt op 225 km/h.

90D en P90D
Wie hogere prestaties wenst, kan opteren voor de Model X 90D of P90D. Hiermee duurt de sprint naar 100 km/h nog maar vijf of zelfs vier tellen. Grote stappen, snel thuis is met deze modellen dus verzekerd. Desondanks kun je er verder mee komen op een vol accupakket. Zo ligt de actieradius van beide op ongeveer 450 kilometer, afhankelijk van de rijstijl, de gereden trajecten en weersomstandigheden. Harder dan 250 km/h kan sowieso niet, want dat voorkomt een begrenzer. Wat de 90D- en P90D-uitvoering moeten kosten is nog niet bekend. Kijk je hiervoor met een schuin oog naar de prijsverschillen tussen de vergelijkbare versies van de Model S, dan zal dit in de buurt liggen van respectievelijk 110 en 132 mille.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.