Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Corvette Grand Sport: C7 Stingray met Z06-treatment

2 maart 2016 - Mag het wel wat heftiger dan de 'gewone' Corvette C7 Stingray, maar is de extreme Z06 weer iets te veel van het goede? Dan is de nieuwe Corvette Grand Sport de perfecte keus.

De nieuwe Corvette Grand Sport is voorzien van het Z07 Performance Package. Hierdoor heeft 'ie de looks van de extreme Z06, evenals diens onderstel-setup, maar gaat voorin de V8 van de Stingray schuil. Dat betekent dus niet de 650 pk sterke V8-Supercharged, maar een 6.2 liter met 455 pk.Voor de overbrenging kunnen kopers kiezen tussen een manuele 7-bak en een 8-traps automaat met schakelflippers achter het stuurwiel. Wat welke transmissie doet op de sprint naar honderd, is niet bekend gemaakt. Maar sneller dan de 4,2 seconden en top van 290 km/h van de Stingray moet er zeker inzitten.

1,2 G
Dat de Grand Sport, ondanks dezelfde aandrijflijn, meer snelheid kan ontwikkelen dan de Stingray is vooral te danken aan het onderstel met continu variabele dempers en stuggere veren. De setup is vooral afgesteld voor circuitgebruik, met een betere wegligging tot gevolg.Wie durft kan in bochten tot wel 1,2 G bereiken. Ook de plakgrage Michelin Pilot Super Sport-banden dragen hieraan bij. Sneller stilstaan doet de Corvette Grand Sport door de krachtigere Brembo-remmerij.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.