Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

1 maart 2016 - In 1935 stapte Morgan over van drie naar vier wielen met de 4/4, een model dat in 1936 op de markt kwam en vandaag de dag nog altijd vrijwel onveranderd in productie is. Dat moet natuurlijk gevierd!

Met de 4/4 80th Anniversary Edition staat Morgan stil bij dit heugelijke feit. Slechts " en hoe kan het ook anders " tachtig exemplaren worden ervan gebouwd en het is niet verplicht dat ze in de kleur Saxe Blue komen zoals op deze foto's. Dark Red en " uiteraard " British Racing Green zijn de andere opties.

Diverse knipoogjes
Wie jarig is trakteert. Morgan doet dat het liefst middels diverse knipoogjes naar het verleden, al lijkt dit misschien niet meteen op te vallen omdat de 4/4 van zichzelf al uiterst klassiek oogt. Neem bijvoorbeeld de lederen riemen aan weerszijden van de motorkap, die vind je niet op andere 4/4-modellen. Ze verwijzen naar de soortgelijke riemen die vroeger de motorkap daadwerkelijk op zijn plek hielden.

Plaquette
Ook speciaal zijn de wielen en dankzij het aangepaste uitlaatsysteem geniet de rijder en eventuele passagier van net iets meer pk's maar bovenal een bijzonderder geluid. Verder zijn er natuurlijk meerdere badges die eraan herinneren dat het om een speciale editie gaat, evenals een plaquette met daarin het oplagenummer.

Links of rechts
Onder de lange kap blijft alles bij het oude, wat betekent dat een 1.6 liter Ford Signa-viercilinder de arbeid verricht. Tot slot wil Morgan niet ongenoemd laten dat de 4/4 80th Edition zowel links als rechts gestuurd verkrijgbaar is. Dit is namelijk niet zo vanzelfsprekend bij kleine autobedrijfjes waarbij handwerk nogal altijd heel hoog in vaandel staat.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.