Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

26 januari 2016 - Na een korte teasercampagne maar een lange aanloop vol spyshots en geruchten heeft Porsche dan eindelijk het doek getrokken van de 718 Boxster. De vernieuwingen zijn behoorlijk grondig, zowel van buiten als binnen maar toch vooral onderhuids. Nieuwe viercilinderturbo's slaan daar namelijk de klok.

Toen Porsche eenmaal had aangekondigd dat de vernieuwde Boxster (en Cayman, die kennelijk later volgt) de toevoeging '718' kregen was het voor iedereen zonneklaar: de beide sportauto's zouden voorzien worden van viercilinders, want daarover beschikte de Porsche 718 uit de jaren '50 en '60 immers ook.

Krachtig en zuiniger
Vrees niet, de nieuwe 4-pitters zijn nog altijd gebouwd volgens het boxer-principe, wat wil zeggen dat de (twee) cilinderbanken nagenoeg recht tegenover elkaar liggen. Nieuw voor de Boxster (en tot voor kort ook de 911 Carrera) is de toevoeging van turbotechniek. Hiermee wordt in de regel een hoger vermogen gehaald bij een lager verbruik, zo ook bij de 718 Boxster.Aftrappen doet Porsche als vanouds met de S-loze Boxster. Die beschikt over een 2.0 liter motor, goed voor 300 pk en 380 Nm. De vermogenswinst ten op zichte van het pre-faceliftmodel met atmosferische 2.7 zescilinder bedraagt hiermee 35 pk en maar liefst 100 Nm aan extra trekkracht.Ook de 718 Boxster S noteert " uit een 2.5 liter motor " deze pk-toename. Het totaalvermogen komt hiermee te liggen op 350 pk, terwijl het koppel met 60 Nm steeg naar 420 Nm. Desondanks verbruiken beide versies volgens Porsche 13% minder benzine per 100 kilometer.

Prestaties
Met name het extra koppel (bij lagere toerentallen) doet wonderen voor de prestaties. Zo spurt de 718 Boxster " met PDK en Sport Chrono Pakket " in 4,7 seconden naar de 100 km/h, wat acht tiende sneller is dan het oude model met 2.7 zescilinder. Pieken doet 'ie bij 275 km/h en vernieuwde Boxster S gaat zelfs door tot 285 km/h. Ook is die laatste nog iets sneller op de sprint. Na slechts 4,2 seconden is dit al gepiept.

Aangescherpt uiterlijk
Ook optisch is meteen te zien dat er aanpassingen zijn doorgevoerd. Het bumperdesign vertoont gelijkenissen met dat van de vernieuwde 911 Carrera en aan de achterzijde zit nu een stoere strip die de tevens herontworpen achterlichten met elkaar verbindt. Ook de deurgrepen en de lamellen in de koelgaten in de achterste wielkasten zijn nieuw. Binnenin oogt het tevens allemaal net ietsje strakker, mede door het nieuwe infotainmentsysteem. Tot slot wil Porsche graag laten weten dat het onderstel nog een tandje sportiever is afgestemd en de elektromechanische stuurinrichting directer werkt dan voorheen. Bovendien rollen beide versies op nieuwe wielen. Bij de Boxster S zijn die standaard 19 inch.

Prijzen
Bekend zijn ook al de prijzen. In mei vindt de dealerintroductie plaats en wegrijden met de Porsche 718 Boxster zal vanaf dat moment kunnen na het achterlaten van € 67.800,-. De versie met PDK-automaat is er voor € 68.395,-. Liever de Boxster S? Dat kan voor € 82.900,- inclusief de PDK-transmissie. De S-versie met handbak is namelijk een klap duurder met € 86.368,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.