Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

BMW prijst 740e met 15% bijtelling

25 januari 2016 - Een beetje ironisch is het zeker. Of had jij jaren geleden al zien aankomen dat juist de grootste auto's op de markt in aanmerking zouden komen voor de laagste bijtellingsklasses? Topklasse-limousines zo groot als de BMW 740e. Want die is toch echt goed voor 15% bijtelling en daarvan zijn nu de vanafprijzen bekend gemaakt.

Sinds de strengere grenzen per 1 januari dit jaar is het gros van de automodellen teruggezet naar een hogere bijtellingsklasse (21 of 25%) en komen enkel nog elektrische auto's en (plug-in) hybrides in aanmerking voor de twee laagste categorieën (4 en 15%). Maar dan wel alleen als deze gemiddeld minder dan 50 g/km CO2 per kilometer uitstoten. De BMW 740e en 740Le met louter achterwielaandrijving doen dat. De vierwielaangedreven 740Le komt daarvoor net 3 g/km tekort en daarvoor is het 21% bijtelling aftikken bij zakelijk gebruik. Verwacht wordt dan ook dat de xDrive-uitvoering " in ons land " aanzienlijk minder over de toonbank zal gaan dan de andere twee.

Prijzen
Dan de prijslijst. De 'korte' BMW 740 e is er vanaf € 93.500,- en de 740Le met verlengde wielbasis wisselt van eigenaar voor € 98.500,-. Toch interesse in de 740Le xDrive? De prijs daarvan begint bij € 103.500,-. De BMW 740e-modellen zijn per direct te bestellen. De eerste leveringen laten nog op zich wachten tot augustus. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.