Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Diepe zakken nodig bij veiling Aston Martin DB10

21 januari 2016 - Binnenkort is het zover: één Aston Martin DB10, die is gebruikt voor de James Bond-film Spectre, wordt geveild. Sinds dat is aangekondigd zitten verzamelaars in spanning af te verwachten met welk bedrag ze ongeveer rekening moeten houden. Wel, dat is nu bekend gemaakt.

Tien DB10's bouwde Aston Martin voor Spectre en slechts drie daarvan zijn niet naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. Maar slechts één nog overgebleven exemplaar gunt de Britse sportwagenbouwer aan iemand onder het gepeupel. Om precies te zijn de hoogste bieder tijdens een veiling die op 18 februari bij het bekende Londense veilinghuis Christy's zal plaatsvinden.

Diepe zakken
Dat de betreffende DB10 hoog zou worden ingezet was op voorhand te verwachten. Wat wil je bij zo'n zeldzaamheid, een beladen merkembleem op de motorkap en de wereldwijde aandacht voor diens optreden in de meest besproken prent van de laatste jaren.Saillant detail: de DB10 in kwestie is nooit ingezet voor opnames, maar enkel voor promotie-doeleinden. Niettemin blijft de auto uniek. Maar dat de geschatte opbrengt tussen één en anderhalf miljoen pond (zo'n 1,3 tot 2 miljoen euro) ligt, komt toch wel een beetje uit de lucht vallen.De afgelopen periode zijn er immers heel wat 'gewichtigere' bolides voor minder afgehamerd. Auto's met een glorieuze (autosport)historie of een ander rijk verleden. Toch willen we gegadigden vragen zich niet in te houden bij het bieden. De volledige opbrengt gaat namelijk naar het Internationale Rode Kruis.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.