Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Feestje: Mercedes-AMG S 63 Cabriolet 'Edition 130'

13 januari 2016 - Wie jarig is, trakteert. En dat doet Mercedes-Benz dan ook anno 2016, precies 130 jaar nadat haar grondleggers Carl Benz en Gottlied Daimler de eerste bruikbare auto uitvonden. Met de Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130.

De lak van de S-klasse Cabriolet is nog maar net opgedroogd of de super-de-luxe grand cabriolet heeft z'n eerste speciale editie al te pakken. Maar daar is dan ook alle reden toe als je maker na 130 jaar nog altijd springlevend is. Dat kan immers geen enkele andere autofabrikant zeggen.

Wat je krijgt
Val je als een blok voor de Edition 130 en ben je bereid daarvoor minstens 2,5 ton te betalen, dan zit je gebeiteld. Want van bescheidenheid is geen sprake. Mercedes heeft het exclusieve model tjokvol lekkernijen gestopt, zoals een bordeauxrood meubilair en dito cabriokap, stoere 20 inch velgen (die normaliter voorbehouden zijn aan de V12-modellen) en glanzend zwarte pianolak her en der. Ook de nodige badges en een speciale autohoes zitten bij de prijs ingegrepen, net als die machtige, 585 pk sterke V8-BiTurbo, gekoppeld aan vierwielaandrijving.

Beperkte oplage
Van de Edition 130 worden er "je raadt het al" slechts honderddertig gebouwd. En om de koper eraan te herinneren dat hij of zij iets heel bijzonders rijdt is er op de middenconsole een embleem en een gravure op het stuurwiel aangebracht. Rode remklauwen en vloermatten met Bengaals-rode of kristalgrijze biezen ronden het visuele af. Verder krijgen klanten bij de aflevering het Welcome Package met een sleutelhanger voorzien van het Edition 130-embleem en een aluminium box met de autosleutel. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.