Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nieuwe Audi A4 allroad te koop vanaf de zomer

11 januari 2016 - Na de nieuwe A4 en A4 Avant rijdt Audi de nieuwe A4 allroad quattro in de schijnwerpers. Dat doet het op de Detroit Motor Show, om dat van 't zomer nog eens dunnetjes over te doen bij de dealer. Prijzen volgen nog.

De A4 allroad quattro is inmiddels een vaste kracht in het leveringsprogramma van de A4. Ook deze nieuwste generatie koppelt volgens Audi wederom comfort aan bovengemiddelde offroad-capaciteiten, mede dankzij een grotere bodemvrijheid. De meeste allroad-klanten kopen hem echter hoofdzakelijk om z'n ruige looks.Bij de nieuwe A4 allroad quattro lijken die zelfs nog wat meer aangezet dan bij de vorige generatie. Maar dat kan vertekend zijn en veroorzaakt worden door de grote, stoere wielen. Mooi meegenomen is in elk geval een gewichtsbesparing tot 90 kg ten opzichte van zijn voorganger.

Toefje chroom
De plastic opzetstukken rondom de wielkasten en bumpers kunnen naar wens uitgevoerd in matgrijs of de gekozen carrosseriekleur. De bodembeschermplaat en de diffuser achter zijn altijd in een zilverkleur gespoten. Datzelfde geldt voor de grille (chroom) en de 'allroad'-badges, alsook de dakrails.

Zes motoren
Motorisch komt de A4 allroad grotendeels overeen met de gewone A4 (Avant). Dat betekent dat het palet qua vermogen uiteenloopt van 150 pk tot 272 pk. Meer concreet bestaat het aanbod uit een 2.0 TFSI-benzine en vijf dieselvarianten, waarvan twee TDI's bij de marktintroductie rond de zomer.

Nieuwe 8-traps
Qua overbrenging is er keuze uit drie opties: een handgeschakelde 6-versnellingsbak, de 7-traps S tronic of de nieuwe 8-traps tiptronic. Daarnaast heeft de klant keuze uit verschillende onderstelvarianten. Optioneel is een onderstel met instelbare dempers die via het vernieuwde Audi drive select-systeem te bedienen zijn.Bovendien levert dit systeem bij de A4 allroad quattro extra functies. Aanvullend op de bekende rijstanden is er een Offroad-modus beschikbaar, speciaal voor op het onverhard. Ook standaard zijn een elektrische afdekscherm en een elektrische achterklep. Een elektrisch uitklapbare trekhaak en Trailerassistent zijn dan weer tegen meerprijs verkrijgbaar. De nieuwe Audi A4 allroad quattro staat deze zomer bij de Audi-dealers.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.