Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Mercedes-Benz presenteert S 65 AMG Cabriolet

13 december 2015 - Er was al een '63'. Maar voor wie de 585 pk en 900 Nm daarvan niet afdoende is, is er nu de Mercedes-AMG S 65 Cabriolet. Te koop vanaf april 2016.

De S 65 AMG Cabriolet is het summum van Mercedes momenteel. Geen enkele andere Benz bevat zoveel vermogen verpakt in zo'n stijlvolle jas. Een lel van een dakloos power house prikkelt immers altijd net even wat sterker de emoties dan een (grand) coupé en limousine.

Gelimiteerd koppel
Het grootste nieuws van de S 65 AMG Cabriolet is natuurlijk de motor. Al is die inmiddels ook zo vertrouwd als wat voor een '65'. De 6.0 liter V12-biturbo is namelijk opnieuw goed voor een vermogen van 630 pk en 1.000 Nm (dat tussen 2.300 en 4.300 Nm voorhanden is). Overigens ligt de werkelijke trekkracht nog hoger, maar Mercedes-Benz heeft een maximum ingesteld om zo de techniek een hoop leed te besparen. Dit komt de duurzaamheid ten goede. Schakelen verloopt via de Speedshift 7G-tronic transmissie. Niet de nieuwere 9-traps dus, en de oorzaak schuilt waarschijnlijk in het immense vermogen dat overbracht moet worden.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.