Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Auto van het Jaar 2016: deze auto's maken (nog) kans

13 december 2015 - De jury van Auto van het Jaar heeft de initiële lijst van kandidaten afgeslankt tot zeven modellen. En dat betekent dat er 28 auto's zijn afgevallen. Opmerkelijk is dat het gros van de finalisten een klassiek koetswerk kent.

Crossovers en allerhande kruisbestuivingen tussen meer traditionele carrosserievarianten zijn hot, maar niet onder de Auto van het Jaar-jury. Van de vele crossovers en SUV's die in eerste instantie in de race waren voor 's werelds bekendste autotitel is alleen nog de Volvo XC90 over. Voor de rest bestaat de finalistenlijst uit klassiek gevormde auto's plus een buitenbeentje in de gedaante van de Mazda MX-5.

Volkswagen Passat
De kans dat de Auto van het Jaar 2016 wederom geen smaakmaker betreft is dus aanzienlijk. Maar wie wordt de opvolger van de Passat? De Audi A4 of de BMW 7-serie? Of misschien de Jaguar XE wel, of de sterk teruggekomen Opel Astra. De Skoda Superb lijkt de beste papieren te hebben als technische evenknie van de huidige titelhouder. Of is dat zelfs voor de jury te gemakkelijk? Je weet het niet. Eind februari pas, dus de eerdergenoemde Volvo en Mazda maken nog evenveel kans als de overige vijf finalisten.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.