Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Binnenkort (ook) 3D-kijken in de auto?

13 december 2015 - Een volledig digitaal instrumentarium wordt al toegepast in auto's. In Jaguars en Audi's bijvoorbeeld. En dat smaakt kennelijk naar meer, want de auto-industrie voelt aan dat 3D-kijken snel de volgende stap zal zijn. Omdat de klant dat wil.

Nog niet zo lang geleden hoorde je er amper iemand over en nu is een volledig digitaal instrumentarium in de auto steeds vaker gewenst. Wel eerst (flink) betalen, natuurlijk. En kennelijk gebeurt dat regelmatig zonder morren, waardoor de veelzijdige high-tech schermpjes nu al beginnen door te sijpelen naar de betaalbare autoklasse. De verwachting is dat zowel de Audi A3 als de volgende generatie Golf beschikbaar zal zijn met een compleet digitaal dashboard, zij het als optie. En dat is allemaal aangewakkerd mede door de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas waar dit snufje als eerste werd getoond, twee jaar geleden.

Scherm met laagjes
Op diezelfde elektronicabeurs, medio januari, is straks al de volgende generatie instrumenten te bewonderen. Zo zal toeleverancier Delphi Automotive op de CES 2016 " op basis van een Ford Mustang GT " een studiemodel tonen met een groot 3D-scherm in plaats van een klassiek instrumentarium. Een scherm dat helemaal kan doen alsof het een ouderwetse wijzerplaat is, maar wel kan veranderen wanneer nodig.Het 3D-snufje is in samenwerking met het Nieuw-Zeelandse PureDepth ontwikkeld en speciaal bedoeld voor autogebruik. Het wijkt qua technologie dan ook af van het bekende '3D-kijken zonder bril'. Zo'n traditioneel 3D-scherm (zoals bij moderne televisies) dat je hersenen misleid door het rechter en linker oog een ander beeld te projecteren werkt namelijk niet in een auto, omdat bestuurders er tijdens lange ritten hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs misselijkheid van kunnen krijgen. Het scherm van Delphi bestaat daarom uit verschillende laagjes en genereert op deze manier echt diepte. Althans, dat is wat er beweerd wordt. Het klinkt in elk geval veelbelovend.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.