Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Porsche: 'Mission E gaat in productie'

3 december 2015 - Porsche opent officieel de aanval op Tesla. De fabrikant heeft namelijk zojuist via een officieel persbericht laten weten alles in het werk te stellen om de volledig elektrische Mission E in productie te kunnen nemen.

Elektrificatie is Porsche niet vreemd, maar een volledig elektrische (sport)auto bouwen voor serieproductie is een eerste keer voor de fabrikant. En daarom moet er nog wel het een en ander gebeuren voordat het zover is. Hiervoor is maar liefst 1 miljard euro gereserveerd, waarvan driekwart ten behoeve van de Mission E, die vóór het jaar 2020 van de band moet rollen.

Serieus werk aan de winkel
Het resterende investeringsbedrag komt ten goede van een nieuwe lakstraat, alsook een extra assemblagefaciliteit. Daarnaast wil het bedrijf ook nog de bestaande motorenfabriek moderniseren en de carrosseriehal vergroten.En er is nog meer. Het ontwikkelingscentrum in Wiessach krijgt tevens een opfrisbeurt. Al met al zijn deze werkzaamheden volgens Porsche goed voor minstens 1.000 extra banen, in Zuffenhausen alleen al. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.