Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Groen licht voor doorstart Wiesmann

3 december 2015 - Berry en Anita Tatalovic, het echtpaar dat de naam- en merkrechten en overige faciliteiten van het failliete Wiesmann overnam, laten er geen gras over groeien. Ze hebben zin om zo snel mogelijk weer eigenaardige, handgemaakte sportauto's te bouwen en zonet is bekend gemaakt dat de schuldeisers daarmee akkoord gaan.

'De weg is nu vrij voor de hervatting van de productie van exclusieve en spannende sportwagens Made in Germany', luidt het vanuit Wiesmann Automotive GmbH, de kersverse bedrijfsnaam dat het koppel Tatalovic onlangs oprichtte. In totaal moet er door de verkoop van de activa, de inventaris en de rechten € 5,7 miljoen naar de schuldeisers vloeien.

Ook met stuur rechts
Tegelijk is er goed nieuws voor de Britten in het bijzonder. De nieuwe eigenaren willen in de toekomst ook rechts gestuurde Wiesmann-modellen gaan bouwen. 'Er is namelijk een zeer grote markt hiervoor. Want naast het Verenigd Koninkrijk bestuurt men ook in grote delen van Azië en Afrika, alsook Australië en Nieuw-Zeeland een auto vanaf de rechterzijde', aldus het bedrijf. Een bedrag van acht cijfers willen ze in de ontwikkeling en productie in Dà¼lmen pompen.

Vertrouwde filosofie
Wiesmann produceerde voor z'n faillissement in 2013 pure roadsters en sportcoupés in beperkte oplage. Wie zo'n bolide met gekko-logo op de motorkap wilde kopen, moest daarvoor meer dan € 100.000,- ophoesten. Dat verandert zeer waarschijnlijk niet, net als een voorin geplaatste, krachtige motor van BMW en de filosofie dat iedere Wiesmann nostalgisch en exclusief moet zijn. Dat laatste is alvast een zekerheid voorlopig, want sinds de oprichting in 1988 rolden er bij Wiesmann iets meer dan 1.600 auto's van de band.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.