Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Bugutti bevestigt: 'Veyron-opvolger heet Chiron'

29 november 2015 - Ruim een jaar geleden verklaarden we al waarom de opvolger van de Veyron de naam Chiron zou krijgen. Maar nu pas voelt Bugatti de tijd rijp om dat ook zelf te verkondigen.

Vooruit, nog een laatste keertje dan. De naam Chiron verwijst naar Bugatti's fameuze Grand Prix-coureur uit de jaren '20 en '30 van vorige eeuw. Deze oudste F1-piloot ooit had de voornaam Louis, maar zoals dat gaat bij automerken wordt die achterwege gelaten op de achterklep van de aanstaande hypercar uit Molsheim.

Nu al gewild
Bugatti laat weten dat de Chiron de 'krachtigste, snelste, meest luxueuze en meest exclusieve supercar ooit' wordt. Dit klinkt als stoere krachttaal, maar deze woorden (plus een preview) hebben toch al zeker honderd rijkaards over de streep getrokken een Chiron te kopen voordat hij à¼berhaupt klaar is voor productie. Dat is zomaar eventjes een kwart van het totaal aantal geproduceerde Veyrons.

Exorbitant geprijsd
Van de Veyron werden er 450 gebouwd en voor de Chiron heeft Bugatti de oplage aanvankelijk gesteld op 500 exemplaren à  dik twee miljoen de stuk. Exclusief belasting welteverstaan, en dat moet de doorgaans nog duurdere Targa-uitvoering nog volgen (in 2018).Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.