Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Alpina B5 Bi-Turbo pas uitgeaccelereerd bij 328 km/h

22 november 2015 - Alpina keek en zag dat het goed was. De B5 Bi-Turbo is namelijk nog krachtiger dan de Audi RS 6 Performance en BMW's eigen M5.

Normaliter doet Aplina niet zozeer mee aan de pk-wedloop onder de drie grote luxemerken uit Duitsland. Sterker, het is niet zelden dat Aplina's qua vermogen zwakker zijn dan de BMW's waarop ze zijn gebaseerd. Met de vernieuwde B5 Bi-Turbo is dat anders. Die schopt het na een upgrade ineens tot 600 pk. 'Dat is net zoveel als de Audi RS 6 Performance en BMW M5 Metal Edition, dus hoezo sterker?' Dat klopt, qua pk's dan. Maar dan het koppel. Met maar liefst 800 Nm verpulvert de Alpina B5 zijn af-fabriek-rivalen.

Overige cijfers
Wat zoveel kracht met een 5-serie doet? Wat te denken van een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 4,2 seconden " wat dan weer langzamer is dan de genoemde concurrentie. Mogelijk heeft dit te maken met de gekozen versnellingsbakratio's. De B5 Bi-Turbo knalt namelijk helemaal door tot 328 km/h, dik 20 km/h meer dan de RS 6 en M5. En dat in wat eigenlijk een zakensedan of -station is: absurd!Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.