Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Fiat 124 Spider treedt uit de schaduw

17 november 2015 - Fiat heeft aan de vooravond van de Los Angeles Auto Show de 124 Spider gepresenteerd. De Italiaanse neef van de Mazda MX-5 kun je rond de zomer van 2016 bij de dealer verwachten.

De 124 Spider is een frisse aanvulling op Fiat's autopalet en dat terwijl 'ie oorspronkelijk bedoeld was als de nieuwe Alfa Spider. Maar omdat dat plan anders liep en de Japanners erop stonden dat de Italianen zich aan de gemaakte afspraken hielden, maken we nu kennis met de 124 Spider.

Eigen gezicht
Alfa of Fiat, wat maakt het uit. Met de MX-5 als donor zit het met de basis sowieso snor. Zo deelt de 124 Spider het onderstel met Mazda's iconische roadster en is ook het koetswerk deels overgenomen. Niettemin heeft de 124 Spider bij de eerste oogopslag een eigen gezicht. Dit dankzij heel andere lichtunits en bumpers. Specifieke carrosseriepanelen op precies de juiste plekken maken het plaatje compleet. In de nieuwe 124 Spider zie je zodoende zelfs iets van het origineel terug (die werd gebouwd tussen in de jaren '60 en jaren '80).

Turbomotor
Binnenin zou de MX-5-rijder zich dan weer meteen vertrouwd voelen, maar onder de motorkap laat het Italiaanse DNA zich weer gelden. Daar geen SkyActiv-technologie van Mazda, maar de 1.4 Turbo uit eigen huis. Het viercilinderblok levert met 160 pk evenveel vermogen als de 2.0 liter in de Mazda, maar die laatste moet het zonder turbo doen. De 124 Spider biedt dankzij drukvulling meer koppel, namelijk 240 Nm versus 200 Nm voor de MX-5. Schakelen kun je met een handbak of de optionele automaat.

Abarth
Dankzij de turbomotor onderscheidt de Fiat 124 Spider zich wellicht nog het meest van de Mazda MX-5. En er zit nog meer turbokracht aan te komen. Abarth heeft namelijk zijn zinnen gezet op de open Italiaan en hoopt voor het einde van 2016 met een eigen versie te komen, voorzien van de 1.75 liter TBi-motor. Naar verwachting is dat blok goed voor zo'n 250 pk.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.