Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Lamborghini Huracan LP580-2: minder pk's, wel RWD

17 november 2015 - Hij hing al eventjes in de lucht en nu heeft Lamborghini 'm officieel voorgesteld: de Huracą”n LP580-2. Geheel volgens traditie levert de motor ervan iets minder vermogen, maar wordt dat goedgemaakt door louter aandrijving op de achterwielen.

Sinds de fameuze testrijder Valentino Balboni met pensioen is gegaan, lanceert Lamborghini eens in de zoveel tijd een louter achterwielaandreven variant van haar kleinste model. De Huracan LP580-2 is de jongste en beleeft zijn debuut op de LA Auto Show.

Minder is meer
Net zoals de Gallardo LP550-2 destijds levert de Huracan LP580-2 iets minder vermogen dan de vierwielaangedreven versie. Compensatie is er dus in de vorm van louter aandrijving op de achterwielen, maar ook een lager gewicht. Lamborghini heeft er 33 kilogram weten af te snoepen, waardoor de prestaties nog steeds alles behalve beschamend zijn. Naar 100 km/h snellen is al na 3,4 seconden gepiept en de wie durft kan helemaal doorstomen tot 320 km/h. Het gemiddelde verbruik " voor wie het interesseert " is vastgesteld op 11,8 l/100 km.

Minimale optische verschillen
Bij de Lamborghini LP580-2 horen ook een opnieuw gekalibreerde ophanging en wie met haviksogen over de foto's tuurt, ziet wellicht ook aangepaste bumperelementen. Voor de rest is de LP580-2 krek eender aan de Huracan LP610-4. Tot slot de prijs. Die is nog niet bekend, maar doorgaans ligt die zo'n 20 mille lager dan het AWD-model.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.