Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

'Louter potige motoren voor Alfa Romeo Giulia'

15 november 2015 - Met een behapbare vertraging van zo'n zes maanden moet de Alfa Giulia medio 2016 dan eindelijk verkrijgbaar zijn. En uit een specificatielijst die op internet is verschenen, is het verkrijgbare motorpalet al net zo temperamentvol als de gemiddelde Italiaanse persoonlijkheid.

Even vreesden we ervoor " omdat Alfa telkens enkel de Giulia Q liet opdraven op shows en andere events " maar na het betrappen van visueel afgezwakte prototypes kwam dan toch het verlossende antwoord: 510 pk is fantastisch, maar gelukkig geen noodzaak bij de nieuwe Giulia. Er zullen ook prijsvriendelijkere motoren verkrijgbaar zijn en dat is wel zo prettig voor de minder diepe portemonnee.

Handbak en automaat
Evengoed trapt Alfa volgens een lijst op het web behoorlijk stevig af; met de 150 pk sterke 2.2 JDTM. Naast deze basismotor prijkt er op het palet een 180 pk sterke 2.2-diesel waarbij de klant keus heeft uit een reguliere of Eco-variant. De topdiesel geniet volgens de lijst een vermogen van 210 pk, gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving. Die automaat is overigens niet de DCT met dubbele koppeling. Die lijkt exclusief voorbehouden aan de Giulia Q. Het benzinegamma bestaat uit een range tweeliters met vermogens van 200, 250 of 280 pk. De eerste twee zijn achterwielaangedreven en bij de laatste is vierwielaandrijving optioneel.

Half jaar uitstel
Onlangs moest Fiat-CEO Sergio Marchionne nog opnieuw het boetekleed aantrekken tijdens het naar buiten brengen dat Alfa Romeo de lancering van haar komende productiemodellen met (minimaal) een half jaar heeft uitgesteld. De oorzaak hiervan zou liggen bij Maserati, dat minder hard groeit dan gehoopt waardoor de strategie van dat merk herzien moet worden. En dat kost tijd (en geld). De nieuwe Giulia is daar de dupe van, maar ook de langverwachte SUV, beter bekend onder diens conceptnaam Kamal. Het hoge model komt pas in de loop van 2017, op dat moment bijna zes jaar na de conceptversie.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.