Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Bizar: Hennessey Venom GT nu 1. 471 pk sterk

2 november 2015 - Noem het Amerikaans macho-gedrag, grootheidswaanzin of gewoon een passie voor snelheid. Het is maar net hoe je het bekijkt. Lef heeft het Amerikaanse Hennessey in ieder geval wel door de Venom GT nu nog meer vermogen mee te geven.

De sterk verbouwde Lotus heeft al meerdere malen het nieuws weten te behalen. Zo beweert Hennessey dat de Venom GT de snelste auto ter wereld is. Inderdaad, sneller dan de Bugatti Veyron SuperSports. Die claim wordt gehangen aan een gepiekte topsnelheid van iets meer dan 435 km/h, maar is helaas niet helemaal geldig.

Twinturbo-V8
Hoe dan ook, de Amerikanen gaan hun eigen record proberen te breken. Of juist het record vestigen. Volgens John Hennessey is het namelijk belangrijk om de snelste te zijn. En dat bracht Hennessey erop om de Venom GT nog sterker te maken. Niet iets sterker, maar echt flink sterker. Voortaan komt er 1.471 pk uit de twinturbo-V8. En dat is nog eens 227 pk meer.

450 km/h
Die vermogenstoename dankt de Venom GT aan het tanken van E85 in plaats van gewone benzine alsook een fikse verhoging van de turbodruk. Wat dat doet met de prestaties? De 0-60 mph (96 km/h) sprint moet af te leggen zijn in 2,4 seconden, de 'quarter mile' wordt afgelegd in 9,4 seconden en de topsnelheid moet volgens Hennessey op 450 km/h liggen. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.