Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Japanse Lotus Elise: Yamaha Sports Ride Concept

27 oktober 2015 - Terwijl autofabrikanten steeds vaker de gemotoriseerde tweewieler omarmen, doen motorfietsconstructeurs dat bij de vierwieler. Na KTM en Honda sluit nu ook Yamaha zich hierbij aan. Met de Sports Ride Concept.

In het kielzog van de blitse Honda Project 2&4 presenteert collega-motorfietsfabrikant Yamaha de Sports Ride Concept, een compacte tweezitter waar niemand minder dan Gordon Murray aan meegewerkt heeft. Zo kan de voormalige Formule 1-ontwerper verantwoordelijk worden gehouden voor het lage gewicht van Yamaha's vierwieler. Slechts 750 kilogram weegt 'ie.

Vrijheid, blijheid
Dat Yamaha net als Honda ook propagandeert dat de Sports Ride Concept een motorfiets-achtige sensatie op vier wielen voorschotelt is nogal wiedes. Maar zo puur als de Project2&4 oogt 'ie niet. Bovendien worden er geen uitspraken gedaan over de aandrijving, dus geen idee of daarbij de zeer hitsige viercilinder van Yamaha's ultieme 'buikschuiver', de R1, aan te pas komt. Of die van de R6.Echter, gezien Murray met de Sports Ride is gemoeid wordt er gesuggereerd dat de 1.0 liter driecilinder van zijn Motiv Concept " waarvan Yamaha de rechten in pacht heeft " voor de aandrijving zorgt, maar zeker is dat dus niet. Dat blokje levert in elk geval oorspronkelijk 75 pk en hoewel dat bescheiden is, is het gewicht van de Sports Ride ook.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.